Eerst hulp bij SPF

Binnen Huidzorg West werken we met de zonbeschermingsproducten van het merk Heliocare. Deze bieden bescherming tegen de gevolgen van zonblootstelling zoals zon en zonnebrand. Ook helpen zij de schadelijke gevolgen zoals huidveroudering, verminderde weerstand en zonneallergie op lange termijn te voorkomen. Dit komt door de zeer brede bescherming tegen het volledige zonnespectrum, namelijk: UV-A, UV-B, blauw licht en infrarood. Alle producten van Heliocare bevatten SPF50.

Wat betekent SPF?

Maar waar staat SPF a nou precies voor? SPF staat voor sun protection factor. Dit geeft aan hoeveel UV-B straling het zonnebrandmiddel kan absorberen of reflecteren. UV-B straling veroorzaakt een verbrande opperhuid. Dit uit zich in roodheid van de huid. Dit kan bijdragen aan de kans op huidkanker. Hoe lichter de huidskleur en lastiger je bruin wordt, hoe hoger de beschermingsfactor die je nodig hebt.

Welke SPF factor kies ik?

Naast een optimale SPF is het ook belangrijk om de juiste zonnebrandfactor aan te brengen om zonverbranding daadwerkelijk te voorkomen. De factor in het zonbeschermingsproduct is kortgezegd de vermenigvuldiging van de tijd waarin je zonder zonnebrand zou verbranden. Deze factor is gebaseerd op een aangebrachte laagdikte. De meeste mensen smeren maar de helft hiervan! Als je normaal gesproken na 10 minuten verbrandt, dan verbrand je met factor 30 pas na 10×30 = 300 minuten. Voorwaarde is wel dat je de juiste hoeveelheid gebruikt en daarna elke twee uur insmeert, want anders is er nog steeds een verhoogd risico op zonverbranding!  

Hoeveel zonnebrand gebruik je?

Maar wat is de juiste hoeveelheid zonnebrand? De meeste mensen smeren namelijk veel te weinig voor een optimale bescherming. Met een fles van 100 ml kun je je ongeveer 3 keer van top tot teen insmeren. Dit staat gelijk aan 33 ml per smeerbeurt! Ook is het belangrijk om frequent te smeren. Herhaal het insmeren iedere 2 uur en ook na het zwemmen of als je veel hebt gezweet. Dat geldt ook als je waterproof zonnebrandmiddel gebruikt! Claims over langdurige werking van zonnebrand zijn niet altijd even geloofwaardig. Wees je bewust van het feit dat de werking van de zonnebrand niet gelijk blijft door omgevingsfactoren zoals zweten en bewegen.

Naast het feit dat Heliocare een breedspectrum zonnebrandproduct is met optimale bescherming, ondersteund het de huid ook bij verschillende huidproblemen. Zo is er een speciale anti-pigment en roodheidslijnontwikkeld. Ook bij een acnegevoelige huid kan Heliocare worden ingezet. De Gel-oil Free is hier bijvoorbeeld uitermate voor geschikt. Dit komt door onder andere een talg regulerende en matterende bestanddeel naast de breedspectrumbescherming. Ben je benieuwd naar welk zonbeschermingsproduct bij jou past? Vul dan onze quiz in en kom hierachter! 

Nieuws, aanbiedingen en meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.