Beschadiging door de zon.

Zonbeschadiging

Zonbeschadiging is een huidverschijnsel dat veel voorkomt op latere leeftijd. Je krijgt dan kleine ruwe plekjes op je huid. UV-licht heeft ook invloed op het ontstaan van zonnevlekken of ouderdomsvlekken (lentigines). Dit zien we vooral op de handen, het decolleté en het gezicht. Ook huidafwijkingen zoals couperose, poikyloderma van civatte, melasma of rosacea kunnen door zonlicht verergeren.

Zonbeschadiging ontstaat door het ultraviolet licht uit de zon. Dit breekt collageen en elastine af in je huid, wat weer leidt tot rimpels of zonnevlekken.

Veelgestelde vragen over zonbeschadiging
Afspraak maken

Behandelingen tegen Zonbeschadiging

Huidzorg West biedt diverse innovatieve behandelingen tegen zonbeschadiging. Afhankelijk van jouw klachten kiezen we een passende therapie. Tijdens het intakegesprek bespreken we je klachten en beoordelen we je huid. Daarna komen we tot een behandelplan op maat. Huidzorg West beschikt daarnaast over een breed scala aan effectieve huidverzorgingsproducten voor een verouderde huid. Deze producten zijn goed in combinatie met de behandelingen te gebruiken.

Veelgestelde vragen

Zonbeschadiging

De volgende behandelingen zijn mogelijk voor zonschade:

  • Gefractioneerde lasertherapie: bij Huidzorg West werken we met de fractionele laser; de meest effectieve en nieuwste, Nordlys Ellipse Fraxx 1550nm, een Erbium Glass laser. Deze laser zorgt voor stimulatie van de aanmaak van collageen en elastine. Door deze stimulatie worden oppervlakkige rimpels en verslapping van je huid op een effectieve manier behandeld;
  • chemische peeling: een ‘chemische’ peeling is een effectieve en eenvoudige manier voor het verbeteren van de huidconditie en zorgt voor een frisse uitstraling. Het kan goed worden gebruikt bij lichte rimpelvorming;
  • IPL of lasertherapie: pigmentvlekken en ouderdomsvlekken die zijn ontstaan door zonbeschadiging kunnen doeltreffend en veilig verwijderd worden door middel van een IPL of laserbehandeling voor pigment. Zo krijg jij weer een egalere huid.

Veel mensen hebben last van zonschade. Zonbeschadiging ontstaat door het ultraviolet licht uit de zon. Dit breekt collageen en elastine af in je huid, wat weer leidt tot rimpels of zonnevlekken.

Naast de behandelingen in de praktijk, is het gebruik van de juiste huidverzorging van groot belang. De productassortimenten van Neoretin, Toskani en Neostrata bevatten producten die zorgen voor een remming in het enzym tyrosinase, hoge percentages retinol en anti-oxidanten om hyperpigmentaties zoals zonschade en een onregelmatige huidteint te verbeteren en de activiteit van pigmentcellen te reguleren.

Daarnaast is het gebruik van een zonnebrandcrème met een breed spectrum filter van belang. Zo adviseren wij bij Huidzorg West de producten van Heliocare. Deze minerale producten beschikken over zowel een UVA en UVB filter en hebben daarnaast ook een zichtbaar licht- en infraroodlicht filter. Deze filters zijn van groot belang voor het voorkomen van nieuwe pigmentvlekken.

Bij Huidzorg West geven we je graag een passend huidadvies. Wil jij vast starten met huidverzorgingsproducten, doe de huidquiz.

  • Bescherm jezelf goed tegen de zon. Zorg altijd dat je een goede zonbeschermer in je tas hebt. Zo voorkom je op latere leeftijd huidproblemen zoals huidkanker, rimpels, goedaardige huidtumoren en pigmentvlekken.
  • Roken wordt afgeraden. Door roken kan elastine en bindweefsel worden afgebroken, waardoor eerder rimpelvorming ontstaat.
  • Huidverzorging met retinol (vitamine A) en anti-oxidanten beschermen de huid tegen zonschade en tegen huidveroudering.

Bekijk onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van zonschade.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.