Lijntjes door minder collageen en elastine.

Rimpels

Rimpels, iedereen heeft er een mening over. We krijgen er allemaal mee te maken. Fijne lijntjes geven mimiek aan ons gezicht, maar in de loop van jaren worden deze lijntjes steeds dieper. Voor sommigen onder ons een gevreesde verandering.

De ene persoon krijgt sneller rimpels dan de ander, dit heeft onder meer te maken met genetische aanleg en hormonale veranderingen. Daarnaast zorgen invloeden van buitenaf ook voor rimpelvorming. De grootste boosdoener is UV- straling, dat zorgt voor een afname van elastine vezels, met als resultaat verslapping van de huid.

De eerste lijntjes worden vaak zichtbaar vanaf het 25e levensjaar, rond deze leeftijd neemt de aanmaak van collageen en elastine af. Andere factoren die een negatieve invloed op rimpelvorming hebben, zijn: roken, cafeïne, suiker, alcohol, stress, weinig slaap en medicatie.

Veelgestelde vragen over rimpels
Afspraak maken

Behandelingen tegen Rimpels

Huidzorg West biedt diverse innovatieve behandelingen voor rimpelvorming. Bij Huidzorg West behandelen we rimpels door de huid sterker en steviger te maken vanuit de lederhuid. Dit geeft een natuurlijk en geleidelijk effect op langer termijn. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden welke afhankelijk zijn van het type rimpels, de locatie, levensstijl en persoonlijke wensen.

Tijdens het intakegesprek bespreken we je klachten en beoordelen we je huid. Daarna komen we tot een behandelplan op maat.

Huidzorg West beschikt daarnaast over een breed scala aan effectieve huidverzorgingsproducten voor een verouderde huid die kunnen helpen de rimpels te verminderen.

Veelgestelde vragen

Rimpels

In veel gevallen wordt er door de huidtherapeuten van Huidzorg West gebruik gemaakt van geavanceerde lasertechnieken of peeling behandelingen. Vaak worden deze technieken ook gecombineerd om de rimpels op verschillende manieren te behandelen voor een optimaal behandelresultaat. Beschikbare behandelingen bij rimpels zijn:

    • Lasertherapie: Bij Huidzorg West werken we met de fractionele laser; de meest effectieve en nieuwste, Nordlys Ellipse Fraxx 1550nm, een Erbium Glass laser.Deze laser zorgt voor stimulatie van de aanmaak van collageen en elastine. Door deze stimulatie worden oppervlakkige rimpels en verslapping van je huid op een effectieve manier behandeld.

 

    • Peelings: Een ‘chemische’ peeling is een effectieve en eenvoudige manier voor het verbeteren van de huidconditie en zorgt voor een frisse uitstraling. Het kan goed worden gebruikt bij lichte rimpelvorming.Voor diepere rimpelvorming wordt vaak gebruik gemaakt van een TCA peeling. Door deze peeling wordt de oppervlakkige huid structuren verbeterd waardoor de rimpelvorming vermindert.Vaak wordt deze methode gecombineerd in een behandeltraject met de gefractioneerde laser.

 

Naast de behandelingen in de praktijk, is het gebruik van de juiste huidverzorging van groot belang.

De producten van Neostrata bevatten ingrediënten met hoge percentages retinol en anti-oxidanten om rimpels te verminderen en onregelmatige huidteint, zoals pigmentvlekken te verbeteren.

Bescherm jezelf tegen de zon. Het gebruik van een zonnebrandcrème met een breed spectrum filter is van belang. Zo adviseren wij bij Huidzorg West de producten van Heliocare. Deze minerale producten beschikken over zowel een UVA en UVB filter en hebben daarnaast ook een zichtbaar licht- en infraroodlicht filter. Deze filters zijn van groot belang in het huidverouderingsproces.

Bij Huidzorg West geven we je graag een passend huidadvies. Wil jij vast starten met huidverzorgingsproducten, doe de huidquiz.

Zie onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van rimpels.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.