Een natuurlijk verschijnsel.

Huidveroudering

Huidveroudering is een natuurlijk verschijnsel van de huid wat onvermijdelijk is voor iedereen. Het is een geleidelijk proces wat al vanaf het 25e levensjaar begint en vaak pas echt zichtbaar begint te worden tussen het 35e en 40e levensjaar.

Tijdens het huidverouderingsproces is de afbraak van collageen- en elastinevezels groter dan de aanmaak. Het gevolg hiervan is huidverslapping, wat uiteindelijk resulteert in fijne lijntjes en rimpels.

 

Veelgestelde vragen over huidveroudering
Afspraak maken

Soorten Huidveroudering

Huidveroudering komt voor in verschillende vormen. Veel voorkomende soorten huidveroudering zijn:

 • Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken, ook wel lentigo solaris genoemd, zijn veelvoorkomende goedaardige (licht) bruine pigmentvlekken in de huid.

 • Ouderdomswratten

Een ouderdomswrat lijkt op een moedervlek. Het is een ruwe, onregelmatige, bruine plek.

 • Rimpels

Fijne lijntjes geven mimiek aan ons gezicht, maar in de loop van jaren worden deze lijntjes steeds dieper.

 • Zonbeschadiging

Zonbeschadiging is een huidverschijnsel dat veel voorkomt op latere leeftijd. Er ontstaan dan kleine ruwe plekjes op je huid.

Behandelingen tegen Huidveroudering

Per persoon verschilt het verouderingsproces. Zo kan huidveroudering zich uiten door huidverslapping en rimpels maar ook door het vertonen van pigmentvlekken of goedaardige huidtumoren. Tijdens het intakegesprek bespreken we je klachten en beoordelen we je huid. Daarna komen we tot een behandelplan op maat. Huidzorg West beschikt daarnaast over een breed scala aan effectieve huidverzorgingsproducten voor een verouderde huid die kunnen helpen de huid te verbeteren.

Huidzorg West biedt diverse innovatieve behandelingen tegen huidveroudering:

Download onze huidverjonging brochure!

Veelgestelde vragen

Huidveroudering

In veel gevallen wordt er door de huidtherapeuten van Huidzorg West gebruik gemaakt van geavanceerde lasertechnieken of peeling behandelingen. Zo worden deze technieken ook vaak gecombineerd om de huidveroudering op verschillende manieren te behandelen, voor een optimaal behandelresultaat.

  • Lasertherapie: Bij Huidzorg West werken we met fractionele lasers; de meest effectieve Erbium Glass laser, Nordlys Ellipse Fraxx 1550nm  en een Dermablate Erbium Yag laser.Deze lasers zorgen voor stimulatie van de aanmaak van collageen en elastine. Door deze stimulatie worden oppervlakkige rimpels en verslapping van je huid op een effectieve manier behandeld;

 

  • peelings:Een ‘chemische’ peeling is een effectieve en eenvoudige manier voor het verbeteren van de huidconditie en zorgt voor een frisse uitstraling. Het kan goed worden gebruikt bij lichte rimpelvorming.Voor diepere rimpelvorming wordt vaak gebruik gemaakt van een TCA peeling. Door deze peeling wordt de oppervlakkige huidstructuren verbeterd waardoor de rimpelvorming verminderd.Vaak wordt deze methode gecombineerd in een behandeltraject met de gefractioneerde laser;

 

  • IPL of lasertherapie: Pigmentvlekken en ouderdomsvlekken die zijn ontstaan door het huidveroudering proces kunnen doeltreffend en veilig verwijderd worden door middel van een IPL of laserbehandeling voor pigment. Zo krijg jij weer een egalere huid;

 

  • cryotherapie: Bij cryotherapie wordt door middel van bevriezing van het weefsel de goedaardige huidplekjes selectief behandeld. Het doel van deze therapie is dat de huid gladder en egaler wordt en de plekjes minder zichtbaar worden of verdwijnen. De huid geneest vervolgens zonder littekenvorming;

 

  • coagulatie Bij coagulatie wordt door middel van oppervlakkige verbranding van het weefsel de  goedaardige huidplekjes selectief behandeld. Het doel van deze therapie is dat de huid gladder en egaler wordt en de plekjes minder zichtbaar worden of verdwijnen. De huid geneest vervolgens zonder littekenvorming.

 

Iedereen krijgt last van huidveroudering. De snelheid en de mate van huidveroudering is afhankelijk van een aantal factoren namelijk door erfelijke aanleg maar ook door uitwendige factoren waar wij zelf deels invloed op hebben zoals roken, UV-straling zon(nebank), hormonen, voeding en luchtverontreiniging.

Naast de behandelingen in de praktijk, is het gebruik van de juiste huidverzorging van groot belang.  De producten van Neostrata bevatten ingrediënten met hoge percentages retinol en anti-oxidanten om rimpels te verminderen en onregelmatige huidteint, zoals pigmentvlekken te verbeteren.

Bescherm jezelf tegen de zon. Het gebruik van een zonnebrandcremé met een breed spectrum filter is van belang. Zo adviseren wij bij Huidzorg West de producten van Heliocare. Deze minerale producten beschikken over zowel een UVA en UVB filter en hebben daarnaast ook een zichtbaar licht en Infraroodlicht filter. Deze filters zijn van groot belang in het huidverouderingsproces. Bij Huidzorg West geven we je graag een passend huidadvies.

Wil jij vast starten met huidverzorgingsproducten? Probeer dan onze huidquiz.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.