Laat je huid weer stralen.

IPL behandeling

Heb jij last van pigmentvlekken of roodheid in het gezicht of lichaam? Bij Huidzorg West kunnen wij dit doeltreffend en effectief behandelen door middel van IPL (Intense Pulsed Light), ook wel lichtflitstherapie genoemd. Een IPL behandeling is een effectieve methode voor diffuse roodheid, couperose maar ook om oppervlakkige pigmentvlekken of acneproblemen zoals een restacne of rosacea te verminderen en de huid te egaliseren.

Huidzorg West staat bekend om de hoogstaande kwaliteit van de huidbehandelingen. Binnen onze praktijk wordt met het IPL platform de Nordlys van Candela gewerkt. Huidzorg West beschikt over verschillende filters voor het IPL platform waardoor de huidtherapeuten bij de verschillende huidindicaties de juiste filter kunnen kiezen om zo de behandeling zo effectief en veilig mogelijk te kunnen inzetten.

Veelgestelde vragen over ipl behandeling Afspraak maken

Wat houdt de behandeling in?

IPL behandeling

IPL bij Roodheid

Vaatafwijkingen kunnen het gezicht en/of decolleté ontsieren en rood kleuren. Bij Huidzorg West kan de huidtherapeut de vaatafwijkingen doeltreffend behandelen. Ontsierende vaten op het lichaam kunnen we verminderen of geheel laten verdwijnen. Bij diffuse roodheid en diverse vaatafwijkingen biedt IPL namelijk een doeltreffende en veilige oplossing. Wanneer het een dieper gelegen vaatafwijking betrekt zoals bij beenvaten of een venous lake, zal de huidtherapeut van Huidzorg West kiezen voor een andere behandelmethode, de ND Yag laser. Wij adviseren je uiteraard de meest effectieve behandelmethode.

IPL bij acne of huidonregelmatigheden

De IPL behandeling bij acne is gericht op het verminderen van bacteriën die acné veroorzaken. Ook verminderen de ontstoken talgklieren door deze techniek, waardoor de overproductie van talg afneemt. Daarnaast is de IPL behandeling een zeer effectieve methode voor restacne en roodheid bij acne. De huidbehandeling is geschikt voor het gezicht, maar ook bij puistjes op de rug en borst.

Verschillende therapieën bij pigmentvlek(ken)

Pigmentvlekken worden bij Huidzorg West behandeld met de IPL of laser. Zo worden pigmentvlekken, als ouderdomsvlekken, zonnevlekken, café-au-lait pigmentatie of storende sproeten veilig en doeltreffend verwijderd en krijg jij weer een egale huid.

Huidzorg West beschikt over de allernieuwste en meest geavanceerde apparatuur voor het behandelen van pigment. Er wordt gewerkt met de Nordlys Ellipse IPL of de Gentle Max Pro. Voor diepere pigmentlaesies, zoals melasma (zwangerschapsmasker), maken wij gebruik van de Nordlys Fraxx Erbium Glass laser.

 

De behandeling

Stap 11

De huidtherapeut beoordeelt de pigmentvlek(ken), roodheid of acne en kiest hierbij het passende IPL Filter

Stap 22

De huid wordt gereinigd en het te behandelen gebied wordt afgetekend met een huidpotlood

Stap 33

Tijdens de huidbehandeling is het noodzakelijk om een bril te dragen ter bescherming van je ogen

Stap 44

Op de huid wordt een laagje gel aangebracht om de lichtflits te geleiden naar de desbetreffende huidindicatie

Stap 55

Direct na de behandeling ziet de huidtherapeut of het einddoel van de behandeling is bereikt, dit wordt beoordeeld naar aanleiding van de huidreactie

Stap 66

De huid wordt behandeld met een nabehandelingscrème

Veelgestelde vragen

IPL behandeling

Het IPL handstuk geeft een puls met de juiste golflengte, die geabsorbeerd wordt door de aanwezige rode en bruine kleur van het pigment, acne of roodheid in de huid.

Het pigment wordt zo sterk verhit dat het lichaam dit pigment zal afbreken.

Door de warmte gaan de bloedvaatjes kapot en ruimt de huid deze zelf op.

Als gevoelssensatie kan warmte worden ervaren, maar de pulsen duren niet lang. Alleen het huidprobleem wordt behandeld, de ‘gezonde’ huid wordt niet behandeld en blijft intact.

Dit is afhankelijk van de indicatie en uw reactie op de IPL behandeling. Tijdens het intakegesprek geeft de huidtherapeut een inschatting. Gemiddeld zijn 1 tot 3 behandelingen noodzakelijk voor een gewenst resultaat, in sommige gevallen zijn er meer behandelingen nodig.

Verschillende factoren beïnvloeden het eindresultaat, zoals de diepte van het pigment, de locatie, de ontstaanswijze, de vorm, intensiteit van kleur, huidtype en zongedrag.

Na de IPL behandeling kan er een tijdelijke roodheid en zwelling optreden in het behandelde gebied. De roodheid is meestal na 48 uur verdwenen. De zwelling kan enkele dagen aanhouden.

Overtollige pigmentatie of roodheid kunnen eerst donkerder kleuren, maar dit is een gewenste reactie. Op de donkere verkleuring kan een oppervlakkig korstje ontstaan, dat binnen 2 weken geneest. Wanneer het korstje van de huid valt, is de pigmentatie lichter of verdwenen. Blijf van eventuele korstjes af, het is belangrijk dat de huid zelf geneest.

Na de behandeling mag je huid worden gecamoufleerd met minerale make-up. Huidzorg West werkt met de producten van Jane Iredale. De producten zijn dekkend, geven goede bescherming en hebben kalmerende eigenschappen.

De huidtherapeut van Huidzorg West geeft ook altijd een huidverzorgingsadvies om de huid thuis zorgvuldig na te behandelen.

Een IPL behandeling wordt toegepast bij:

Tarieven
Klein gebied vast tarief 100.00
Middelgroot oppervlak vast tarief 150.00
Groot oppervlak vast tarief 225.00

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.