Verwijder ontsierende beenvaten.

Beenvaten ND Yag laserbehandeling

Beenvaten, ook wel bezemreiser of varices genoemd, zorgen voor de bloedvoorziening van de huid, spieren en omliggend weefsel. Ze komen in verschillende kleuren voor: rood, blauw en paars. In sommige gevallen kunnen beenvaten ontsierend zijn. Deze kunnen wij vervolgens effectief en veilig behandelen met onze Gentle Max Pro, ND Yag laser.

Veelgestelde vragen over beenvaten nd yag laserbehandeling Afspraak maken

Wat houdt de behandeling in?

Beenvaten ND Yag laserbehandeling

Afhankelijk van de soort beenvaten bekijkt de huidtherapeut welke behandeling het meest geschikt is. Oppervlakkige vaten kunnen doeltreffend worden behandeld met de ND Yag laser.

Wanneer de vaten dieper gelegen zijn, is het verstandig om deze eerst te scleroseren. Tijdens deze behandeling worden kleine aders ingespoten met een speciale vloeistof. Hierdoor wordt de vaatwand opzettelijk beschadigd, zodat het vat veranderd in een dun strengetje waar geen bloed meer doorheen stroomt. Deze behandeling is volkomen pijnloos en veilig en vindt plaats in het Reinier de Graaf Gasthuis. Huidzorg West is een samenwerkingspartner van de poli dermatologie van het Reiner de Graaf Gasthuis.

Wanneer de vaten voldoende aan de oppervlakte liggen, behandelen wij de beenvaten met de Gentle Max Pro, ND Yag laser. Door de golflengte en specifieke eigenschappen is deze laser in staat de beenvaten te verwarmen en te vernietigen, zonder de omliggende huid te beschadigen.

De behandeling

Stap 11

Het gebied waarin de beenvaten zich bevinden wordt afgetekend met een wit huidpotlood

Stap 22

De huidtherapeut stelt het laserapparaat in met de juiste instellingen

Stap 3 3

De beenvaten worden één voor één behandeld

Stap 44

De huid wordt na-behandeld met een aloë vera gel

Veelgestelde vragen

Beenvaten ND Yag laserbehandeling

Gemiddeld duurt een behandeling tussen de 15 – 30 minuten. Afhankelijk van de hoeveelheid aanwezige beenvaatjes wordt er een inschatting gemaakt hoeveel tijd de huidtherapeut nodig heeft.

De behandeling kan niet worden uitgevoerd als je (zon)gebruind bent. We adviseren daarom om tot vier weken voor, tijdens en na het traject de zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten te vermijden.

Een laserbehandeling bij beenvaatjes kan gevoelig zijn. Het lijkt alsof we herhaaldelijk met een elastiekje tegen de benen schieten. Na de behandeling voelt het gebied warm aan. De Gentle Max Pro laser beschikt over een cryo koeling, wat de behandeling een stuk aangenamer maakt.

Om de behandeling optimaal te laten verlopen is het aan te raden om vooraf op een aantal dingen te letten. Het is belangrijk om op de dag van de behandeling tot een week na de behandeling:

  • Geen alcohol te drinken
  • De huid niet te scrubben
  • Niet te sporten
  • Geen zware inspanningen te leveren
  • Geen sauna te bezoeken
  • Geef het lichaam even rust zodat de vaatjes goed opgeruimd kunnen worden
  • Compressiekousen te dragen

Afhankelijk van de hoeveelheid en het soort vaatjes kan de huidtherapeut inschatten hoeveel behandelingen nodig zijn. Gemiddeld zijn er drie behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

De behandeling voor beenvaten valt onder een cosmetische behandeling wat in de regel niet wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

De NDYag lasertechniek kan bij verschillende huidindicaties worden ingezet. Deze laserbehandeling wordt toegepast voor het ontharen van een getinte huid en voor het behandelen van dieper gelegen vaten. Denk hierbij aan beenvaten maar ook aan veneus lake. Wanneer het een dieper gelegen vaatje betreft zal de huidtherapeut kiezen voor de NDYag methode.

Tarieven
10% korting bij kuur van 3 behandelingen
Klein oppervlak 7 pulsen 125.00
Middelgroot gebied < 15 min 200.00
15% korting bij kuur van 3 behandelingen
Groot gebied < 20 min 275.00
Extra groot gebied < 25 min 350.00

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.