Pigmentverkleuringen van de huid in een donkere of lichtere vorm.

Pigmentverkleuringen

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentverkleuringen zijn afwijkingen in de huid die zich kunnen uiten als een donkere of lichte verkleuring van jouw normale huidskleur. Een donkere verkleuring van de huid wordt hyperpigmentatie genoemd. Bij een hyperpigmentatie is pigment opgehoopt in de huid. Pigmentvlekken komen voor in allerlei vormen en maten en veel mensen hebben er last van.

Veelgestelde vragen over pigmentverkleuringen
Afspraak maken

Soorten Pigmentverkleuringen

Pigmentvlekken komen voor in verschillende vormen. Veel voorkomende soorten pigmentvlekken zijn:

 • Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken ontstaan door een overmatige blootstelling aan de zon. Daarom zitten ze meestal op je gezicht, je decolleté en op je handen.

 • Post- inflammatoire hyperpigmentatie(PIH)

Na wondjes of ontstekingen van bijvoorbeeld acne kunnen rode tot bruine verkleuringen achterblijven. Dit noemen we post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH). Het komt meestal voor bij mensen met een getinte tot donkere huid die acne hebben (gehad).

 • Café-au-lait vlekken

Café-au-lait vlekken zijn egale pigmentvlekken, die de kleur van koffie met melk hebben. Het zijn onschuldige pigmentvlekken en ze zijn aanwezig vanaf de geboorte.

 • Melasma

Melasma wordt ook wel zwangerschapsmasker genoemd en heeft een hormonale oorzaak. De vlekken ontstaan vaak geleidelijk door een combinatie van zonlicht en hormoonwisseling, zoals door pilgebruik en het doorlopen van een zwangerschap.

Behandelingen tegen Pigmentverkleuringen

Veelgestelde vragen

Pigmentverkleuringen

De behandeling voor pigmentvlekken wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Afhankelijk van de zorgverzekeringsvoorwaarden krijg je hier een vergoeding voor. Kijk in de polisvoorwaarden of de behandeling (gedeeltelijk) wordt vergoed.

Bij Huidzorg West bieden we verschillende huidtherapieën voor pigmentvlekken. Afhankelijk van jouw klachten kiezen we een passende behandeling. Tijdens het intakegesprek bespreken we je klachten en beoordelen we je huid. Daarna komen we tot een behandelplan op maat.

  • IPL of pigment lasertherapie: Huidzorg West geschikt zowel over de Nordlys van Ellipse, dit is een IPL apparaat en een Gentle max Pro Alexandrite laser. De IPL of laser geeft een puls met de juiste golflengte, die geabsorbeerd wordt door het aanwezige pigment. Vervolgens wordt deze verhit, waardoor het lichaam het pigment zal afbreken. Zo’n kortdurende puls kan warm aanvoelen. We behandelen alleen de pigmentvlek, de omliggende huid wordt niet aangetast;

 

  • peelings: een ‘chemische’ peeling is een effectieve en eenvoudige manier voor het verbeteren van de huidconditie en zorgt voor een frisse uitstraling. Het kan goed worden gebruikt bij lichte pigmentvorming;

 

  • camouflagetherapie: of pigmentvlekken volledig kunnen verdwijnen is afhankelijk van het type pigmentvlekken. Lukt dat niet of vind je het resultaat onvoldoende dan is het ook mogelijk om je huid te camoufleren. Door het gebruik van een speciaal fixatieproduct is de camouflage bestand tegen water en vegen;

 

 

 • Toskani Spot out Kit plus: de SPOT OUT behandeling is een behandeling om hyperpigmentatie, zoals melasma te verwijderen. Door deze behandeling worden donkere vlekken geëlimineerd en verminderd met behulp van het remmen van het melanogenese proces.

Bekijk onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van pigmentvlekken.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.