Verlies van pigment.

Vitiligo

Vitiligo is een huidaandoening en auto-immuunziekte die bij ongeveer 1% van de wereldbevolking voorkomt. Bij deze huidaandoening verliest de huid pigment. Daardoor ontstaan melkwitte plekken die verschillen van vorm en grootte. Deze plekken kunnen zich door de jaren heen uitbreiden.

Deze aandoening zien we meestal terug rond lichaamsopeningen en drukpunten, zoals handen en voeten. Ook in lichaamsplooien, op slijmvliezen en op sterk gepigmenteerde gedeelten zoals bijvoorbeeld het gelaat en geslachtsorganen zie je relatief meer vitiligo vlekken.

Veelgestelde vragen over vitiligo
Afspraak maken

Behandelingen tegen Vitiligo

Bij Huidzorg West kun je terecht voor camouflagetherapie bij vitiligo. Ook kan een zelfbruinende crème het contrast tussen de witte vlekken en de normale huidskleur wat minder opvallend maken. Wij geven je graag advies over of training in hoe je dat het beste aan kunt brengen. Door het gebruik van een speciaal fixatieproduct is de camouflage bestand tegen water en vegen. Daarnaast kun je bij ons terecht voor goede zonbeschermingsproducten.

De volgende methodes passen we toe voor deze aandoening:

Behandelingen tegen Vitiligo

Veelgestelde vragen

Vitiligo

De oorzaak van vitiligo is onbekend. Er zijn een paar factoren die een oorzaak kunnen spelen in het ontstaan van vitiligo:

  • Auto-immuun probleem
  • Het afweersysteem van je lichaam, die lichaamseigen pigmentcellen vernietigen

Bij vitiligo kunnen we middels camouflagetherapie de huid verantwoord camoufleren. Hierbij wordt er gewerkt met de volgende producten:

  • Jane Iredale: biedt minerale camouflage en make-up voor alle huidtypes. De producten van Jane Iredale hebben een hoge dekkingsgraad en zijn verzorgend en niet-irriterend voor de meest gevoelige huidtypes;
  • Dermacolor: voor een huidprobleem waar een hogere dekkingsgraad nodig is, werkt Huidzorg West met de producten van Dermacolor. Deze producten staan bekend om hun professionele en zeer dekkende eigenschappen voor de meest heftige indicaties.

Bekijk onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van vitiligo.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.