Roodheid en vaatjes op lichaam of gezicht.

Roodheid en vaten

Roodheid en zichtbare vaatstructuren kunnen zowel op het lichaam als in het gezicht voorkomen. Veelal is de oorzaak van deze zichtbare roodheid of vaatstructuren dat vaatjes verwijd raken, waardoor er een opstopping van bloed ontstaat vlak onder de huid. Hierdoor worden vaatjes zichtbaar of geven deze een verspreide rode gloed in de huid.

Op het lichaam spreken we vaker van blijvende vaatstructuren, denk hierbij aan beenvaten en kersenwratjes. Roodheid in het gezicht kan zich uiten op verschillende manieren. Door warmte, inspanning of hormonale schommelingen kan er roodheid ontstaan die snel weg trekt. Helaas bestaan er ook vormen van roodheid in het gezicht die blijvend zijn. Denk hierbij aan couperose of een wijnvlek.

Veelgestelde vragen over roodheid en vaten
Afspraak maken

Soorten Roodheid en vaten

Roodheid en zichtbare vaatstructuren zijn er in verschillende vormen. De meest voorkomende:

  • Couperose

Couperose is roodheid in je gezicht die niet wegtrekt. Couperose komt vaak voor op je wangen, kin of neus, maar kan ook voorkomen op je hals of in je decolleté. De vaatjes kunnen soms branderig of jeukend aanvoelen. Couperose wordt ook wel teleangiëctastieën genoemd.

  • Diffuse roodheid

Er wordt gesproken van een diffuse roodheid wanneer er een roodheid of rode vlekken in het gezicht of op de hals en decolleté achterblijft zonder zichtbare vaatstructuren.

  • Rosacea

Rosacea kenmerkt zich door felrode verkleuringen met name op de wangen en de neus. Overige klachten bij rosacea zijn bultjes, puistjes en zichtbare bloedvaatjes (de teleangiëctastieën).

Behandelingen tegen Roodheid en vaten

Roodheid en zichtbare vaatstructuren op het lichaam of in het gezicht kunnen voorkomen. De roodheid en vaatstructuren kunnen effectief en veilig behandeld worden met de juiste IPL– en/of laserapparatuur. Indien nodig kan er ook gekozen worden om de aangedane en omliggende huid met andere behandeltechnieken zoals chemische peelings of camouflagetherapie te ondersteunen.

Veelgestelde vragen

Roodheid en vaten

De behandeling voor roodheid en vaten worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Afhankelijk van de zorgverzekeringsvoorwaarden krijg je hier een vergoeding voor. Kijk in de polisvoorwaarden of de behandeling (gedeeltelijk) wordt vergoed.

Bekijk onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van roodheid en vaten.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.