Plekjes van kleine bloedvaatjes bij elkaar.

Spider Naevi

Bij de naam Spider Naevi wordt ook wel verwezen naar een ‘spinnenkopje’. Dit komt omdat deze bloedvataandoening wat weg heeft van het lijfje van een spinnetje. Een spider naevi is een goedaardige uitstulping van een bloedvaatje. In het midden is een duidelijk rood bultje zichtbaar waarin fijne rode vaatjes uit waaieren, zoals de pootjes van een spin.

Deze plekjes komen voornamelijk voor in het gezicht, op het decolleté, hals of op de handen. Indien er meerdere vaatjes bij elkaar voorkomen, wordt het ook wel couperose genoemd.

Veelgestelde vragen over spider naevi
Afspraak maken

Behandelingen tegen Spider Naevi

Een spider naevi is een verwijd bloedvaatje met kleine bloedvat uitlopertjes. Deze kunnen zeer effectief en nauwkeurig worden verwijderd met behulp van IPL– en/of laser apparatuur. De IPL- en/of laserappartuur verwarmen het bloed in het uitstulpende middendeel van de spider naevi. Hierdoor wordt dit bloedvat kapot gemaakt en opgeruimd door het lichaam, waarna de kleine uitlopertjes ook af zullen sterven door ontbrekende voeding vanuit het middengedeelte.

Door het precieze en nauwkeurige werk met behulp van de IPL- en/of laserapparatuur wordt de omliggende huid zo veel mogelijk ontweken en zal de impact alleen plaatsvinden op het verwijde vaatje.

Veelgestelde vragen

Spider Naevi

Hoe een spider naevi ontstaat is onbekend. Deze bloedvataandoening kan spontaan opzetten en ook weer vanzelf verdwijnen. Een spider naevi kan bij alle leeftijden voorkomen, maar wordt vooral gezien bij kinderen en zwangere vrouwen. Ook kan er een spider naevi na trauma optreden.

Gemiddeld zijn er 1-3 behandelingen nodig voor het effectief verwijderen van de spider naevi.

Om de spider naevi minder opvallend te maken kan je de plek deskundig camoufleren met behulp van de minerale make-up producten van Jane Iredale.

Bekijk onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van spider naevi.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.