Roodheid in het gezicht.

Couperose

Wanneer vaatwanden wat verzwakt zijn en de huid dunner wordt, kunnen vaatjes zichtbaar worden aan het huidoppervlak. Couperose is roodheid in je gezicht die niet wegtrekt. Couperose komt vaak voor op je wangen, kin of neus, maar kan ook voorkomen op je hals of in je decolleté. De vaatjes kunnen soms branderig of jeukend aanvoelen. Couperose wordt ook wel teleangiëctastieën genoemd.

Couperose kan worden veroorzaakt door erfelijkheid, huidtype, medicijnen of grote temperatuurverschillen. Meestal ontstaat het na je 30e levensjaar.

Veelgestelde vragen over couperose
Afspraak maken

Behandelingen tegen Couperose

De huidtherapeuten van Huidzorg West zijn gespecialiseerd in het verminderen van roodheid en zichtbare vaatstructuren. Bij Huidzorg West beschikken wij over de nieuwste en innovatieve IPL– en laserapparatuur. Couperose wordt behandeld met IPL- en/of laserbehandelingen. Welke behandelmethode het meest effectief is kan tijdens een consultgesprek na uitvoerige inspectie van de aanwezige vaatjes worden besproken.

Tijdens de behandeling worden de gesprongen bloedvaatjes, die geen functie hebben, veilig verwijderd. Het bloed in de vaatjes wordt middels de IPL- en/of laserapparatuur verwarmd, zonder de omringende huid te beschadigen. Door het verwarmen kunnen de vaatwanden aan elkaar vastplakken en zal het lymfestelsel deze beschadigde of kapotte bloedvaten opruimen. Met als gevolg een egalere huid met minder roodheid.

Veelgestelde vragen

Couperose

Vanaf middelbare leeftijd zien we vaak couperose ontstaan. Het ontstaan van couperose gaat vaak gepaard met huidveroudering. Een erfelijke aanleg of overmatige blootstelling aan zonlicht kunnen ook een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van couperose.

Uitlokkende factoren die de couperose klachten kunnen verergeren zijn: roken, zwangerschap, alcohol, extreme temperatuurwisselingen en bepaalde medicatie.

Het is belangrijk om de uitlokkende factoren van couperose zo veel mogelijk te vermijden. Denk hierbij aan het matigen van alcoholische dranken, stoppen met roken, vermijden van pittig eten en extreme temperatuurswisselingen (denk hierbij aan een sauna).

Toch al last van zichtbare vaatjes? Dan is het mogelijk om de couperose te camoufleren met behulp van make-up producten die de huid niet verder irriteren. Denk hierbij aan de make-up producten op minerale basis van Jane Iredale.

Afhankelijk van de aanwezige vaatjes kan de huidtherapeut besluiten om IPL therapie of Lasertherapie door middel van de Nd:YAG toe te passen.

Couperose wordt ook vaak aangezien als rosacea, maar dit zijn twee verschillende huidaandoeningen. Bij couperose is er enkel sprake van aanwezige rode en blauw/paarse adertjes in het gezicht.

Bij Rosacea zijn er vaak ook andere klachten aanwezig, zoals: rode bultjes, puskopjes en zwelling. Bij couperose treden deze klachten niet op.

Het verschilt per zorgverzekering en aanvullende zorgverzekeringspakket of je behandeling voor couperose in aanmerking komt voor een vergoeding. Je kunt contact opnemen met je zorgverzekeraar om te informeren naar de exacte vergoeding. Bekijk onze tarieven voor de verschillende behandelmogelijkheden.

Bekijk onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van couperose.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.