Ontsierende maar onschuldige plekjes.

Goedaardige Huidtumoren

Wanneer je ouder wordt ontstaan er met de jaren steeds meer bultjes, vlekjes of ruwe plekjes, die noemen we ook wel goedaardige huidtumoren. Deze plekjes ontstaan zowel op het lichaam als op het gezicht. Meestal zijn deze plekjes onschuldig. Toch zien we liever een gladde en egale huid. Om deze reden kan je er voor kiezen de plekjes te verwijderen.

Er bestaan vele soorten goedaardige huidtumoren. Veel van deze plekjes kan de huidtherapeut beoordelen en verwijderen maar sommige plekjes moeten chirurgisch verwijderd worden door een dermatoloog. Dit kan te maken hebben met de grootte, de diepte of verdenking op verkeerde cellen. Moedervlekken moeten altijd eerst gecheckt worden door een dermatoloog.

Veelgestelde vragen over goedaardige huidtumoren
Afspraak maken

Soorten Goedaardige Huidtumoren

Er bestaan verschillende soorten goedaardige huidplekjes. Veelvoorkomende soorten goedaardige huidtumoren zijn:

Fibromen

Fibromen (ook wel steelwratjes genoemd) zijn goedaardige, kleine uitstulpinkjes van je huid. Fibromen verschillen in grootte en zijn over het algemeen huidkleurig, maar ze kunnen ook licht gepigmenteerd zijn.

Kersenwratjes

De rode zwellinkjes kunnen tot enkele millimeters groot worden. Ze komen nooit alleen voor, en komen vaak in grotere aantallen voor op het bovenlichaam.

Ouderdomswratten

Ouderdomswratten worden ook wel verrucae seborrhoïcae genoemd. Het zijn goedaardige vlakke, ronde huidplekken en geel tot donkerbruin van kleur.

Behandelingen tegen Goedaardige Huidtumoren

Er zijn verschillende therapieën mogelijk om goedaardige huidtumoren te behandelen. In veel gevallen wordt er door de huidtherapeuten van Huidzorg West een combinatie techniek gebruikt van de verschillende behandeltechnieken.

Tijdens het intakegesprek beoordeelt de huidtherapeut jouw huid en zal een behandelplan op maat worden opgesteld.

 

Behandelingen tegen Goedaardige Huidtumoren

Veelgestelde vragen

Goedaardige Huidtumoren

Bij veel goedaardige huidtumoren is de oorzaak niet geheel bekend. In veel gevallen speelt erfelijke aanleg een grote rol, samen met overmatige blootstelling aan zonlicht en het ouder worden. De meeste goedaardige huidtumoren ontstaan op latere leeftijd, enkele zijn aangeboren.

In veel gevallen wordt er door de huidtherapeuten van Huidzorg West een combinatie techniek gebruikt van de verschillende behandeltechnieken. Er wordt per huidplekje beoordeeld welke behandeltechniek het meest geschikt is. Door het verwijderen van de goedaardige huidplekjes zal de huid een rustiger en egaler aanzien krijgen.

Curettage is het met een steriele scherpe ring verwijderen van goedaardige huidafwijkingen. De huid wordt verdoofd met een spray, waarna met de curette de oneffenheid als het ware van de huid wordt geschraapt.

Tijdens de electro coagulatie behandeling wordt er via een fijn naaldje een elektrisch stroompje gestuurd naar het goedaardige huidplekje, dit plekje wordt hierdoor verhit en vernietigd. Er kan als voorbehandeling gebruik worden gemaakt van een verdovende crème, dit wordt vooral geadviseerd bij grotere plekjes of plekjes op een lastigere plek, denk hierbij bijvoorbeeld rondom het oog.

Bij cryotherapie wordt door middel van bevriezing van het weefsel de huidplekjes selectief behandeld. Het doel van deze therapie is dat de huid gladder en egaler wordt en de plekjes minder zichtbaar worden of verdwijnen. De huid geneest vervolgens zonder littekenvorming.

Voorkomen is beter dan genezen. Helaas is het niet mogelijk om zelfstandig de goedaardige huidtumoren te verwijderen. Wel kan je je huid goed beschermen tegen de zon en je huid niet overmatig bloot te stellen aan de zon, zodat je ervoor zorgt dat er geen nieuwe huidschade ontstaat.

Bescherm je goed tegen zonschade met behulp van de zonbeschermingsproducten van Heliocare.

Zie onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van goedaardige huidtumoren.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.