Rode stipjes op de huid.

Kersenwratjes

Kersenwratjes zijn ook bekend onder de naam seniele angiomen of cherry angiomen. De rode stipjes op de huid zijn goedaardige huidplekjes, die bij vrijwel ieder ouder persoon voorkomen.

Kersenwratjes komen veel voor. Vanaf de pubertijd kunnen deze rode zwellinkjes ontstaan, maar ze worden vooral vanaf middelbare leeftijd veelvuldig gezien. Het zijn half bolronde plekjes op verschillende plekken op het lichaam en in sommige gevallen in het hoofdgebied.

De rode zwellinkjes kunnen tot enkele millimeters groot worden. Ze komen nooit alleen voor, en komen vaak in grotere aantallen voor op het bovenlichaam.

Veelgestelde vragen over kersenwratjes
Afspraak maken

Behandelingen tegen Kersenwratjes

Bij Huidzorg West werken wij met de meest geavanceerde IPL– en/of laserapparatuur die uiterst geschikt is om deze kersenwratjes te verwijderen. Naast deze behandeltechniek kan er ook nog elektrocoagulatie worden toegepast, waarbij het vaatje door middel van warmte kan worden ‘dichtgeschroeid’.

Behandelingen tegen Kersenwratjes

Veelgestelde vragen

Kersenwratjes

Kersenwratjes zijn een bloedvataandoening. Door een plaatselijke toename van een sterk verwijd vaatje in de huid ontstaat de rode bolling op de huid. De kersenwratjes kunnen daarom ook het meest effectief behandeld worden met IPL– en of laserapparatuur of elektrocoagulatie.

De volgende behandelmethodes kunnen worden toegepast bij het effectief verwijderen van kersenwratjes:

Indien de kersenwratjes met IPL– en/of laserapparatuur wordt behandeld zal het bloed in het plaatselijk verwijde bloedvaatje worden verwarmd. Hierdoor zullen de vaatwanden aan elkaar vastplakken en zal het lichaam het kapotte vaatje opruimen.

Het kersenwratje zal direct na de behandeling grijs van kleur zijn en mogelijk een klein korstje worden.

De huid rondom het kersenwratje kan ietwat rood kleuren door de warmte van de IPL- en/of laserapparatuur.

Zie onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van kersenwratjes.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.