Laat je huid weer stralen.

Coagulatie

Helaas ontstaan er in de loop der jaren ontsierende huidverhevenheden of wratjes, ook wel goedaardige huidtumoren of huidplekjes genoemd. Diverse goedaardige huidplekjes waaronder ouderdomswratjes, xanthelasma en goedaardige moeder- en pigmentvlekken kunnen de huidtherapeuten van Huidzorg West verwijderen door middel van een coagulatie behandeling.

Veelgestelde vragen over coagulatie Afspraak maken

Wat houdt de behandeling in?

Coagulatie

Afhankelijk van het ‘soort’ plekje wordt deze behandeld via elektrocoagulatie. Tijdens de huidbehandeling van coagulatie wordt met een klein naaldje de goedaardige huidafwijking verhit. De huidafwijking wordt vervolgens door het lichaam afgestoten waardoor het verdwijnt.

Bij Huidzorg West wordt de coagulatie behandeling vaak gecombineerd met curettage, of de cryopen. Per goedaardig huidplekje wordt bekeken welke behandelmethode hier het meest geschikt voor is.

De behandeling

Stap 11

Het gebied waarin het goedaardige huidplekje zich bevindt wordt grondig gereinigd

Stap 22

Het huidplekje wordt door middel van elektrocoagulatie verwijderd. De goedaardige huidtumor wordt oppervlakkig verbrand, waardoor er een korstje ontstaat op het behandelde gebied

Stap 33

Het huidplekje wordt verzorgd met een nabehandelingscrème

Veelgestelde vragen

Coagulatie

Goedaardige huidplekjes kunnen uit verschillende structuren bestaan, zoals hoorn, vaten, pigment en bindweefsel. Afhankelijk van verschillende indicatoren bepaalt de huidtherapeut of het plekje extra nagekeken dient te worden bij de huisarts of dermatoloog.

Afhankelijk van het soort huidplekje en de hoeveelheid plekjes zijn er gemiddeld 1-3 coagulatie behandelingen nodig. Tijdens een eerste consult maakt de huidtherapeut een inschatting van het aantal noodzakelijke huidbehandelingen.

De behandeling voor goedaardige huidplekjes kan gevoelig zijn en tevens kun je warmte voelen. Afhankelijk van de pijngrens en locatie kan de huidtherapeut een verdovende crème adviseren.

De behandeling van enkele goedaardige huidafwijkingen duurt 15 minuten.

Na de huidbehandeling zal de huid rood en licht gezwollen zijn. Er ontstaat een korstje op de behandelde huid, deze zal tussen de 7-14 dagen genezen.

De eerste 6-8 weken na de behandeling is de behandelde huid extra gevoelig voor UV-straling. Wij adviseren aan om de huid goed te beschermen met een SPF30 of hoger.

Er zijn verschillende behandelmethoden die ingezet kunnen worden voor het verwijderen van goedaardige huidplekjes. Dit zijn: cryotherapie, elektrocoagulatie, curettage en lasertherapie.

Afhankelijk van de zorgverzekering kan de behandeling worden vergoed. In de regel wordt de behandeling voor goedaardige huidplekjes niet vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kijk in de polisvoorwaarden of de behandeling (gedeeltelijk) wordt vergoed.

Tarieven
Éen plekje vast tarief 55.00
Tot 5 plekjes vast tarief 75.00
Tot 10 plekjes vast tarief 125.00

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.