Bultjes rondom de oogleden.

Xanthelasma

Xanthelasma palpebrarum zijn goedaardige, geelwitte plaatselijke vetophopingen op en rondom het ooglid. Ze zitten vast bovenop de huid. Het zijn onschuldige huidbultjes, maar ze hebben wel een cosmetisch ontsierend effect. Vaak begint het met een bultje aan de binnenkant van de ooghoeken, deze bultjes kunnen zich steeds verder uitbreiden.

Het komt vaak voor bij oudere mensen of bij mensen van middelbare leeftijd.

Veelgestelde vragen over xanthelasma
Afspraak maken

Behandelingen tegen Xanthelasma

Xanthelasma kunnen wij bij Huidzorg West op effectieve en veilige wijze bij je behandelen. In het intakegesprek bespreken we je klachten en beoordelen we je huid. Daarna bespreken we een op-maat-gemaakt behandelplan met je.

In veel gevallen wordt er een combinatie techniek gebruikt van de verschillende behandelmethodes. Afhankelijk van bijvoorbeeld de grootte van het plekje kunnen deze bultjes verwijderd worden door:

Behandelingen tegen Xanthelasma

Veelgestelde vragen

Xanthelasma

Vaak wordt er bij xanthelasma een combinatie techniek gebruikt van de verschillende behandelmethodes.

De geelwitte verkleuring wordt laag voor laag deskundig verwijderd. Zo kan de huidtherapeut zien of xanthelasma geheel is verwijderd.

In de regel zijn er meerdere behandelingen nodig om de xanthelasma geheel te verwijderen.

Vaak is de xanthelasma rondom de ogen gelegen, deze huid geeft meer kans op littekenvorming. Bij Huidzorg West gaat de huidtherapeut uiterst nauwkeurig te werk om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Om deze reden zal de behandeling vaker moeten worden herhaald om te kunnen beoordelen of de huid zonder littekenvorming zal genezen.

Wanneer het om een dieper gelegen Xanthelasma gaat, zal de behandeling plaats vinden in het Reinier de Graaf ziekenhuis, hier kan de huid lokaal worden verdoofd door onze unieke samenwerking met de poli Dermatologie.

Curettage

Bij curettage verwijderen we goedaardige huidafwijkingen met een steriele, scherpe ring. De huid wordt verdoofd met een spray, waarna met de curette de oneffenheid als het ware van de huid wordt geschraapt.

Electro Coagulatie

Tijdens de electrocoagulatie behandeling wordt er via fijn naaldje een elektrisch stroompje gestuurd naar het goedaardige huidplekje, dit plekje wordt hierdoor verhit en vernietigd. Er kan als voorbehandeling gebruik worden gemaakt van een verdovende crème, dit wordt vooral geadviseerd bij grotere plekjes of plekjes op een lastigere plek, denk hierbij bijvoorbeeld rondom het oog.

De oorzaak is in de meeste gevallen onbekend. De aandoening lijkt erfelijk, maar ook diabetes of een te hoog cholesterol gehalte in het bloed kan aanleiding geven om de huidaandoening te ontwikkelen.

Xanthelasma wordt ook gezien als een vorm van huidveroudering.

Zie onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van Xanthelasma.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.