Laat je huid weer stralen.

Curettage

Goedaardige huidtumoren of huidplekjes komen regelmatig voor. Diverse goedaardige huidplekjes waaronder ouderdomswratjes, xanthelasma of goedaardige moeder- en pigmentvlekken kunnen we bij Huidzorg West effectief en veilig verwijderen door middel van curettage, ook wel de shave methode genoemd.

Veelgestelde vragen over curettage Afspraak maken

Wat houdt de behandeling in?

Curettage

Afhankelijk van het ‘soort’ plekje wordt deze behandeld met curettage, ook wel de shave methode genoemd. Tijdens het curetteren worden oppervlakkige onregelmatigheden met een steriel en scherp metalen ringetje (curette) weg geschraapt.

Bij Huidzorg West wordt de curettage behandeling vaak gecombineerd met coagulatie of de CryoPen. Per goedaardig huidplekje wordt bekeken welke behandelmethode hier het meest geschikt voor is. De huidtherapeut bepaalt vervolgens het behandelplan.

De behandeling

Stap 11

Het gebied op en rondom de goedaardige huidtumor wordt grondig gereinigd

Stap 22

Het huidplekje wordt middels curettage verwijderd. Tijdens het curetteren worden oppervlakkige onregelmatigheden met een steriel en scherp metalen ringetje (curette) weg geschraapt. Vaak wordt deze na het verwijderen van het goedaardig huidplekje nog na behandeld met coagulatie

Stap 33

Het huidplekje wordt verzorgd met een nabehandelingscrème

Veelgestelde vragen

Curettage

Goedaardige huidplekjes kunnen uit verschillende structuren bestaan zoals hoorn, vaten, pigment en bindweefsel. Afhankelijk van verschillende indicatoren bepaalt de huidtherapeut of het plekje extra nagekeken dient te worden bij de huisarts of dermatoloog.

Afhankelijk van het soort huidplekje en de hoeveelheid plekjes zijn er gemiddeld 1-3 behandelingen noodzakelijk. Tijdens een eerste consult maakt de huidtherapeut een inschatting van het aantal noodzakelijke behandelingen.

De behandeling voor goedaardige huidplekjes kan gevoelig zijn en warm aanvoelen. Afhankelijk van de pijngrens en locatie kan de huidtherapeut een verdovende crème adviseren.

De behandeling van enkele goedaardige huidafwijkingen duurt 15 minuten.

Na de behandeling zal de huid rood en licht gezwollen zijn. Er ontstaat een korstje op de behandelde huid, deze zal tussen de 7-14 dagen genezen.

De eerste 6-8 weken na de behandeling is de behandelde huid extra gevoelig voor UV-straling. Wij adviseren dan om de huid goed te beschermen met een SPF30 of hoger.

Er zijn verschillende behandelmethoden die ingezet kunnen worden voor het verwijderen van goedaardige huidplekjes. Dit zijn:

Afhankelijk van de zorgverzekering kan de behandeling worden vergoed. In de regel wordt de behandeling voor goedaardige huidplekjes niet vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kijk in de polisvoorwaarden of de behandeling (gedeeltelijk) wordt vergoed.

Tarieven
Eén plekje vast tarief 55.00
Tot 5 plekjes vast tarief 75.00
Tot 10 plekjes vast tarief 125.00

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.