Vlakke, ronde huidplekken door snelle celdeling.

Ouderdomswratten

Ouderdomswratten worden ook wel verrucae seborrhoïcae genoemd. Het zijn goedaardige vlakke, ronde huidplekken en geel tot donkerbruin van kleur.

Ouderdomswratten ontstaan door een te snelle celdeling van de oppervlakkige huidcellen en ontstaan meestal op volwassen leeftijd. Ze kunnen geleidelijk toenemen in aantal en komen voornamelijk voor op de romp en in het gezicht. Mensen met deze wratjes kunnen ze als cosmetisch storend ervaren.

Veelgestelde vragen over ouderdomswratten
Afspraak maken

Behandelingen tegen Ouderdomswratten

Bij Huidzorg West bieden we verschillende therapieën aan om ouderdomswratjes op effectieve en veilige wijze te behandelen. In het intakegesprek bespreken we je klachten en beoordelen we je huid. Daarna bespreken we een op-maat-gemaakt behandelplan met je.

In veel gevallen wordt er een combinatie techniek gebruikt van de verschillende behandelmethodes. Afhankelijk van bijvoorbeeld de grootte van het plekje kunnen deze bultjes verwijderd worden door:

Behandelingen tegen Ouderdomswratten

Veelgestelde vragen

Ouderdomswratten

Bij veel ouderdomswratten wordt er een combinatie techniek gebruikt van de verschillende behandelmethodes. Afhankelijk van onder meer de grootte en het aantal plekjes kunnen ze verwijderd worden door:

Curettage

Bij curettage verwijderen we goedaardige huidafwijkingen met een steriele, scherpe ring. De huid wordt verdoofd met een spray, waarna met de curette de oneffenheid als het ware van de huid wordt geschraapt.

Electro Coagulatie

Tijdens de electro coagulatie behandeling wordt er via fijn naaldje een elektrisch stroompje gestuurd naar het goedaardige huidplekje, dit plekje wordt hierdoor verhit en vernietigd. Er kan als voorbehandeling gebruik worden gemaakt van een verdovende crème, dit wordt vooral geadviseerd bij grotere plekjes of plekjes op een lastigere plek, denk hierbij bijvoorbeeld rondom het oog.

Cryotherapie

Bij cryotherapie wordt door middel van bevriezing van het weefsel de huidplekjes selectief behandeld. Hiermee wordt de huid gladder en egaler en worden de plekjes minder goed zichtbaar. De huid geneest vervolgens zonder littekenvorming.

 

Ouderdomswratten ontstaan door een te snelle celdeling van de oppervlakkige huidcellen.

Ouderdomswratjes ontstaan meestal op volwassen leeftijd. Ze kunnen geleidelijk toenemen in aantal en komen voornamelijk voor op de romp en in het gezicht. Mensen met deze wratjes kunnen ze als cosmetisch storend ervaren.

Zie onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van ouderdomswratten.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.