Ontsierende haargroei.

Ongewenste haargroei

Wat is overbeharing?

Bij ons allemaal groeit er haar op ons lichaam en gezicht, maar soms is het zoveel dat het gewoon storend en ontsierend is. We spreken van overbeharing als er teveel en te dikke haren groeien op plekken waar normaliter geen of slechts dunne haren groeien. Overbeharing kan verschillende oorzaken hebben door erfelijke factoren, onderliggende ziektes, medicatie of onder invloed van hormonen.

Veelgestelde vragen over ongewenste haargroei
Afspraak maken

Soorten Ongewenste haargroei

Overbeharing komt voor in verschillende vormen. Veel voorkomende soorten overbeharing zijn:

  • Folliculitis

De letterlijke vertaling van folliculitis is ‘ontsteking van haarzakjes’ en omliggende huid. De ontsteking kan overal op het lichaam optreden waar zich haar bevindt, inclusief het hoofd.

  • Hirsutisme

Bij hirsutisme is er sprake van haargroei op plaatsen die normaliter enkel bij mannen aanwezig is, maar niet bij vrouwen. Denk hierbij aan haar op het gezicht, de buik en ledenmaten bij vrouwen.

  • Hypertrichose

Hypertrichose is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is.

  • Ingegroeide haren & huidirritatie

Als haren terug groeien kunnen deze door de huid als ‘lichaamsvreemd’ worden aangezien, hierdoor kan er een ontstekingsreactie ontstaan.

Behandelingen tegen Ongewenste haargroei

Overbeharing kunnen wij op doeltreffende en veilige wijze behandelen. In het intakegesprek beoordelen we eerst je huid en beperken we de klachten. Daarna komen we met een passend behandelplan. De meest voorkomende behandelingen bij overbeharing zijn:

Behandelingen tegen Ongewenste haargroei

Veelgestelde vragen

Ongewenste haargroei

Overbeharing kunnen wij op doeltreffende en veilige wijze bij je behandelen. In het intakegesprek beoordelen we eerst je huid en bespreken we de klachten. Daarna komen we met een passend behandelplan. De meest voorkomende behandelingen bij overbeharing zijn:

  • Laserontharing: permanente ontharing door middel van een laserbehandeling is dé veilige en definitieve oplossing voor overbeharing en ongewenste haargroei. Blonde, grijze en rossige haren kunnen helaas niet door een laserbehandeling worden verwijderd. Hier zit namelijk geen pigment in waardoor de behandeling niet aanslaat. Voor deze haren kunnen we overgaan tot elektrische epilatie;
  • Electrische epilatie: de therapeut laat een minuscuul naaldje in het haarzakje glijden en zet dat vervolgens enkele seconden onder stroom. Door de stroom ontstaat warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigd  en vernietigd wordt;
  • Acnetherapie standaard: in het geval van aanwezige ontstekingen bij de storende haargroei kan door middel van acnetherapie en bijpassende product- en thuisadviezen de aanwezige ontstekingen verminderd worden.

Bekijk onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van overbeharing.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.