Straal met een egalere huid.

Acnetherapie

Het onder controle brengen van acné

Acné is één van de meest voorkomende huidaandoeningen. Het is een aandoening van de talgklier en kun je herkennen aan puistjes, mee-eters en ontstekingen in de huid. Na een actieve acne zien we ook vaak restverschijnselen, zoals acnelittekens. Acne komt voor op gebieden die veel talgklieren bevatten. Daarmee bedoelen we het gezicht, decolleté, rug en schouders.

Veelgestelde vragen over acnetherapie Afspraak maken

Wat houdt de behandeling in?

Acnetherapie

De acne behandeling wordt door de huidtherapeut afgestemd op jouw unieke situatie met als doel het onder controle krijgen van de acné en de door acné veroorzaakte huidschade, zoals roodheid en littekens. Voor de behandeling van acne en acnelittekens ben je bij Huidzorg West aan het juiste adres. Zo behandelen wij cliënten met acne variërend van milde puistjes tot hevige acné. Bekijk het stappenplan hieronder voor meer informatie over de acne behandeling.

De behandeling

Stap 11

De acne behandeling wordt gestart met  een oppervlaktereiniging van de huid met een intensieve gezichtsreiniger, afgestemd op jouw huid

Stap 22

Dieptereiniging van de huid: waarbij mee-eters, puistjes en onderhuidse ontstekingen worden aangeprikt en het talg wordt verwijderd

Stap 33

Als afsluiting van de behandeling wordt een herstellende crème aangebracht

Veelgestelde vragen

Acnetherapie

Acnetherapie kan bij verschillende soorten acne worden toegepast.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Een acne behandeling duurt gemiddeld 30 minuten.

Afhankelijk van de activiteit van de acne en de behandelmethode die wordt toegepast, wordt de behandeling gestart met een interval tussen 2-4 weken. Zodra de acne onder controle is of niet meer actief wordt, bouwen we de frequentie van de behandelingen af. Deze frequentie van deze onderhoudsbehandeling ligt tussen de 6-12 weken.

Het resultaat van een acne behandeling is een rustigere en egalere huid. De mee-eters en ontstekingen zijn verdwenen en nieuwe acné-uitbraken worden voorkomen. Daarnaast vervagen pigmentvlekken en rode vlekjes op de huid.

Tijdens een acne behandeling maken wij gebruik van de Nordlys Ellipse Fraxx, Erbium Glass Laser en Gentle Max Pro. Afhankelijk van de vorm van de acne of acnelittekens adviseert Huidzorg West het type laser die het meest passend is bij de indicatie en het beoogde resultaat.

Chemische peelings, microdermabrasie en camouflagetherapie zijn aanvullende therapieën die acne klachten kunnen verminderen.

Om een zo goed mogelijk resultaat te kunnen bereiken is het van belang om de juiste huidverzorging te gebruiken. De huidtherapeuten van Huidzorg West zullen een passend huidadvies geven.

Acnetherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Afhankelijk van de zorgverzekeringsvoorwaarden krijg je hier vergoeding voor. Kijk in de polisvoorwaarden of in dit handige overzicht, of de behandeling (gedeeltelijk) wordt vergoed.

Tarieven
Acnétherapie vanaf 60.00
Acne behandeling in combinatie met consult incl. huidanalyse Observ 60 min 65.00
Acne behandeling in combinatie met peeling vanaf 85.00
Acne behandeling in combinatie met laser vanaf 150.00
Acne behandeling in combinatie met microdermabrasie vanaf 100.00

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.