Kleine ruw aanvoelende bobbeltjes op bovenarmen of benen.

Keratosis pilaris

Keratosis pilaris, ook wel anservel of ‘kippenhuid’ genoemd, wordt gekenmerkt door kleine ruw aanvoelende rode papeltjes (bobbeltjes) die precies bij de haarzakjes liggen. We zien deze huidaandoening vooral op de buitenzijde van de bovenarmen en benen.

Keratosis pilaris wordt veroorzaakt door een overproductie van keratine (het eiwit waar je nagels en haar uit bestaan). De indicatie kan tijdens alle leeftijden voorkomen, maar vooral jongeren en mensen met een droge en allergiegevoelige huid hebben er last van.

Veelgestelde vragen over keratosis pilaris
Afspraak maken

Behandelingen tegen Keratosis pilaris

Huidzorg West biedt diverse behandelingen en producten aan om keratosis pilaris te verhelpen. Van groot belang is dat de huidbarrière weer wordt hersteld, want daardoor worden verstoppingen zoveel mogelijk voorkomen. Tijdens het intakegesprek kijken we samen met jou naar je klachten en huidconditie. Daar passen we het behandelplan op aan.

Behandelingen tegen Keratosis pilaris

Veelgestelde vragen

Keratosis pilaris

Keratosis pilaris wordt veroorzaakt door een overproductie van keratine (het eiwit waar je nagels en haar uit bestaan). Keratosis pilaris kan tijdens alle leeftijden voorkomen, maar vooral jongeren en mensen met een droge en allergiegevoelige huid hebben last van deze huidaandoening.

Bij de behandeling tegen keratosis pilaris wordt er vaak gebruik gemaakt van vloeibare peelings met salicylzuur, glycolzuur of melkzuur.

Naast de behandelingen bij Huidzorg West, is een goede thuisverzorging van belang. Afhankelijk van het huidbeeld zijn er verschillende therapeutische huidverzorgingsproducten die kunnen worden gebruikt om de huid in balans te krijgen. Denk hierbij aan producten met ureum, salicylzuur of amandelzuur die zeer effectief zijn bij keratosis pilaris.

We geven je graag een passend huidadvies. Wil jij vast starten met huidverzorgingsproducten, doe dan de huidquiz.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.