Verstopte porieen en talgophopingen die problemen veroorzaken.

Acne

Wat is Acné?

Acne is een van de meest voorkomende huidklachten. Wanneer je last hebt van acne, zijn de poriën verstopt met talg, bacteriën en vetzuren. Talgophopingen die als gevolg van een overmatige talgproductie, ontstekingen veroorzaken in de omliggende huid.

Acne begint vaak al in de tienerjaren, vandaar de term jeugdpuistjes. Puistjes kunnen op het gezicht voorkomen, maar ook op delen van het lichaam zoals rug en borst.

Deze huidaandoening is er in verschillende soorten. Tegenwoordig zijn we ook bekend met de term maskne: acné als gevolg van het dragen van een mondmasker. Door acne kunnen er ook acnelittekens ontstaan.

Veelgestelde vragen over acne
Afspraak maken

Soorten Acne

Acne komt voor in verschillende vormen. Veel voorkomende soorten acne zijn:

Acne comedonica

De comedonen, oftewel mee-eters, ontsieren je huid. De huid ziet er, door de aanwezigheid van de vele talgophopingen, bobbelig en onregelmatig uit. Ondanks dat het ontstaan van ontstekingen niet is uitgesloten, komen puistjes bij deze vorm van acne vrijwel niet voor.

Acne conglobata

Hierbij staan zeer heftige ontstekingen van de talgklieren, dat leidt tot dikke rode en pijnlijke bobbels (Infiltraten), die meestal op de rug voorkomen.

Acne excoriée des jeunes filles

Een lastige, Franse benaming voor een acnévorm die we ook wel ‘krab acné’ noemen. Meestal komt acné excoriée voor bij jonge meisjes en vrouwen (jeunes filles), maar het komt ook voor bij jonge jongens en mannen.

Acne tarda

Acne tarda is een vorm van acné die vaak ontstaat bij vrouwen van 25 jaar of ouder en meestal tot uiting komt op de onderste helft van het gezicht.

Acne vulgaris

Acne vulgaris is de medische term voor jeugdpuistjes en is een van de meest voorkomende huidklachten.

 

Behandelingen tegen Acne

Er worden diverse acnebehandelingen aanboden door Huidzorg West. Het verschilt per indicatie welke therapie wordt ingezet. In het intakegesprek bespreken we de klachten en beoordelen we je huid. Op die manier geven we je advies en komen we met een acnebehandeling op maat.

Veelgestelde vragen

Acne

Acnetherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Afhankelijk van de zorgverzekeringsvoorwaarden krijg je hier vergoeding voor. Kijk in dit handige overzicht of acnetherapie (gedeeltelijk) wordt vergoed.

De juiste thuisbehandeling is van groot belang. Vaak worden er agressieve huidverzorgingsproducten gebruikt, waardoor de huid nog meer uit balans raakt. Door het gebruik van uitdrogende producten krijgt je lichaam een seintje om juist talg te gaan produceren, met als resultaat dat de acne verergerd.

Bij Huidzorg West adviseren we huidverzorgingsproducten om de huid allereerst in balans te brengen. We gaan terug naar de basis en begeleiden jou in dit proces.

Zodra de huid in balans is, kijkt de huidtherapeut of er aanvullende huidverzorging nodig is om de acne te verminderen en acne littekens te voorkomen. Bij Huidzorg West geven we je graag een passend huidadvies. Doe alvast de huidquiz.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.