Overblijvende schade door acne.

Restacné

Na een actieve acné, blijft er in veel gevallen een restacne over. Restanten van de acne zoals acnelittekens, post inflammatoire hyperpigmentatie, post inflammatoire erytheem of hypopigmentatie, zijn restverschijnselen van een actieve acne.

Veelgestelde vragen over restacné
Afspraak maken

Behandelingen tegen Restacné

Bij de behandeling van restacné ligt de nadruk op het verwijderen van de laatste zichtbare ontstekingen en mee-eters. Vervolgens zal de behandeling zich richten op de restverschijnselen, zodat naast een huid zonder acne, ook de roodheid, pigment en littekens worden verminderd.

Bij een restacne wordt er vaak een combinatie van verschillende behandelmethodes geadviseerd. Welke behandelmethode het meest geschikt is, is afhankelijk van het huidbeeld. Tijdens een intakegesprek geven we advies en passen we de behandeling aan op jouw huid.

Veelgestelde vragen

Restacné

Door het doormaken van een actieve acne, kan een restacné ontstaan. Dit kan zich uiten in zowel nog een kleine mate van ontstekingen en mee-eters maar in veel gevallen ook in acnelittekens, grove poriën, post inflammatoire hyperpigmentatie, post inflammatoire erytheem of hypopigmentatie.

De juiste thuisbehandeling is van groot belang. Bij een restacne zal er in veel gevallen een product met retinol of glycolzuur worden geadviseerd. Deze producten zorgen ervoor dat de huidvernieuwing versneld en de rest verschijnselen zoals rode of donkere vlekken minder zichtbaar worden.

Bij Huidzorg West adviseren we huidverzorgingsproducten om de huid allereerst in balans te brengen. We gaan terug naar de basis en begeleiden jou in dit proces. Zodra de huid in balans is, kijkt de huidtherapeut of er aanvullende huidverzorging nodig is om de restacne te stabiliseren en de rest verschijnselen te verminderen.

We geven je graag een passend huidadvies. Wil jij vast starten met huidverzorgingsproducten, doe dan de huidquiz.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.