Roodheid na ontsteking.

Post inflammatoire roodheid

Post inflammatoire roodheid betekent letterlijk roodheid wat is ontstaan na een ontsteking. Vaak na een periode van acne kan er een verwijding van bloedvaatjes optreden wat in roodheid resulteert. Hierbij zijn dan rode en/of paarse vlekjes zichtbaar op de huid.

Veelgestelde vragen over post inflammatoire roodheid
Afspraak maken

Behandelingen tegen Post inflammatoire roodheid

Post inflammatoire roodheid kan verschillende uitingen op de huid hebben. Afhankelijk van de ernst van de roodheid en bijkomende klachten kan de roodheid effectief behandeld worden met behulp van de geavanceerde IPL- en/of lasertechnieken. Veelal wordt de IPL-apparatuur, gefractioneerde laser en camouflagetherapie ingezet om de aanwezige roodheid te verminderen.

Behandelingen tegen Post inflammatoire roodheid

Veelgestelde vragen

Post inflammatoire roodheid

Vaak komt deze vorm van roodheid voor na langdurige ontstekingen van de huid, die veelal te linken zijn aan acné klachten. Het zelf uitknijpen, krabben en pulken aan de ontstekingen of andere acné gerelateerde klachten kunnen voor een verhoogde kans op post inflammatoire roodheid geven. Indien er na de ontsteking donkere vlekjes achter blijven op de huid wordt dit post inflammatoire hyperpigmentatie genoemd.

 

Bij deze vorm van roodheid is het belangrijk dat de huid niet extra gemanipuleerd wordt, krab en pulk daarom niet aan de huid. Het gebruik van de juiste zonnebrandproducten, denk hierbij aan de Heliocare Gel-Oil Free, is van belang om de beschadigde huid extra te beschermen en voorkomen dat de gevoelige plekjes meer geïrriteerd raken en kunnen veranderen in bruine pigmentvlekken.

Fruitzuren, of ook wel exfolianten, kunnen ook ingezet worden voor het verbeteren van de huidstructuur. Een fruitzuur activeert de huid om sneller te vernieuwen, en daarmee nieuwe huidcellen aan te maken. Met behulp van fruitzuren kunnen actieve ontstekingen ook verminderd worden. Het toepassen van fruitzuren kan ook veilig thuis worden toegepast met behulp van Neostrata Face Cream plus of Toskani Clarifying Booster.

Het juist camoufleren van de aanwezige rode vlekjes is van groot belang. Irriterende en agressieve ingrediënten in make-up producten kunnen voor een verergering van de roodheid zorgen. Zorg daarom voor een minerale make-up die de huid helpt te verzorgen en effectief te camoufleren.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij post inflammatoire roodheid, denk hierbij aan:

Bekijk onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van post inflammatoire roodheid.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.