Natuurlijke huidvernieuwing.

Gefractioneerde laserbehandeling

Erbium gefractioneerde lasers

Huidzorg West beschikt over twee Erbium gefractioneerde lasers; de Erbium: Glass laser en de Erbium: YAG laser. Beide lasers kunnen worden ingezet ter verbetering van een doffe huid, pigment, (acne)littekens en rimpels. Welke gefractioneerde laserbehandeling voor jouw huid het meest geschikt is bepaalt de huidtherapeut.

Veelgestelde vragen over gefractioneerde laserbehandeling Afspraak maken

Wat houdt de behandeling in?

Gefractioneerde laserbehandeling

Erbium Glass laser

Huidzorg West maakt gebruik van de meest effectieve en nieuwste behandelmethode: de Nordlys Ellipse Fraxx 1550nm, een Erbium Glass laser. Deze unieke manier van behandelen zorgt voor huidvernieuwing, omdat in de dermis (diepere huidlagen) de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Deze bijzondere lasertechniek onderscheidt zich door de extreem korte puls duur, waardoor de intensieve behandeling een korte herstelperiode kent.

Deze laser zorgt voor stimulatie van de aanmaak van collageen en elastine. Door deze stimulatie worden (acne) littekens, striae, oppervlakkige rimpels en verslapping van je huid op een effectieve manier behandeld.

Erbium Yag laser

Indicaties zoals oppervlakkige littekens en fijne lijntjes zijn goed te behandelen met de Erbium Yag laser. De warmte van deze laser zorgt er namelijk voor dat de bovenste huidlaag wordt verdampt, waardoor oppervlakkige onregelmatigheden effectief behandeld kunnen worden. Daarnaast is de Erbium: YAG laser ook zeer geschikt voor het verwijderen van goedaardige huidplekjes.

Afhankelijk van de indicatie kan er een combinatie van de twee lasertechnieken worden geadviseerd.

De behandeling

Stap 11

Het behandelgebied wordt gereinigd en afgetekend met een huidpotlood

Stap 22

Je krijgt een beschermende laserbril op

Stap 33

Erbium Glass laser

Het afgetekende gebied wordt behandeld met een rollende beweging in drie verschillende richtingen

Stap 44

Erbium Yag laser

Het afgetekende gebied wordt door de laser behandeld met 1 of meerdere stempelende passes

Stap 55

Voor, tijdens en na de behandeling wordt de huid gekoeld met een cold pack

Stap 66

Na de behandeling wordt de huid verzorgd met de bionic nabehandeling crème

Veelgestelde vragen

Gefractioneerde laserbehandeling

De gefractioneerde laserbehandeling duurt gemiddeld tussen de 15-45 minuten.

Afhankelijk van de ernst van de indicatie zijn er 3-5 laserbehandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Voor de huidverjonging behandeling adviseren wij jaarlijks een onderhoudsbehandeling. De interval van de behandeling is gemiddeld eens per 4 weken.

Collageen-opbouw is een proces dat tijd nodig heeft, daarom is het resultaat niet gelijk zichtbaar.

Gemiddeld zien wij na 3 tot 6 maanden na de laatste behandeling de eerste behandelresultaten.

Er zal altijd 3 maanden na de laatste behandeling een evaluatiemoment worden ingepland om de voorlopige resultaten te bespreken.

Na de behandeling kan je huid er rood uitzien en wat ruw aanvoelen. Meestal is deze roodheid binnen een paar uur verdwenen.

Gemiddeld heeft je huid 3 tot 10 dagen een licht gebruinde kleur en voelt wat ruw aan in de vorm van minuscule stipjes. Dat is het patroon van de laserpulsen, dat overigens voor anderen nauwelijks zichtbaar is.

Daarnaast kan de huid opzwellen direct na de behandeling of in de eerste uren na de behandeling, hiervoor mag de huid gekoeld worden met een cold pack.

Na de behandeling mag je huid gecamoufleerd worden met minerale make-up. Huidzorg West werkt met de producten van Jane Iredale.

Deze producten zijn dekkend, geven een goede bescherming en hebben ook kalmerende eigenschappen.

De gefractioneerde laserbehandeling zorgt voor een egalisering in de huidteint, waardoor de huid er frisser en gezonder uitziet.

Grove huidstructuur, (acne)littekens en fijne lijntjes vervagen, de rimpels worden minder diep en je huiddoorbloeding verbetert. Dat heeft als resultaat een egaler en frisser uiterlijk.

De collageenopbouw zorgt voor verbetering van de huidstructuur, dit is gemiddeld na 3 maanden zichtbaar.

Er zit geen limiet op het aantal behandelingen wat mogelijk is met de Nordlys Ellipse Fraxx 1550nm, wel is het van belang dat er minimaal 4 weken tussen de behandelingen in zitten.

Bij de Erbium Yag, worden er in de regel 2-3 behandelingen geadviseerd. Voor de huidverjonging adviseren wij jaarlijks een onderhoudsbehandeling.

Afhankelijk van de indicatie kan je samen met de huidtherapeut kijken of deze behandeling in aanmerking komt voor een vergoeding uit jouw aanvullende zorgverzekering.

De behandeling kan worden ervaren alsof er warme elastiekjes op de huid worden afgevuurd.

De huid wordt direct met een koude luchtstroom uit de behandelkop gekoeld en zodra het volledige behandelgebied behandeld is, wordt de huid nog verder gekoeld met een cold pack.

De behandeling is niet pijnloos en kan als gevoelig tot pijnlijk worden ervaren.

Voor de behandeling mag je twee paracetamol met 1 ibuprofen innemen, om de ergste pijn wat te dempen. Ook na de behandeling mag je weer twee paracetamol innemen.

Erbium Glass laser – Deze bijzondere lasertechniek onderscheidt zich van andere gefractioneerde laserbehandelingen door de extreme korte puls duur, dat resulteert in een intensieve behandeling met een relatief korte herstelperiode.

Erbium Yag laser – Door de mogelijkheid van deze lasertechniek is het mogelijk of intensiever en daardoor ook effectiever te werken op het gebied van huidveroudering.

Op het gebied van huidverbetering zijn er bij Huidzorg West tal van mogelijkheden. Naast de gefractioneerde laserbehandelingen wordt er ook vaak gebruik gemaakt van verschillende IPL behandelingen, laserbehandelingen, peelings of microdermabrasie.

Zo wordt er voor iedereen een behandeling op maat gemaakt.

Tarieven
Huidverbetering, acnelittekens, chirurgische littekens
Wangen vast tarief 200.00
Ooggebied vast tarief 175.00
Bovenlip vast tarief 150.00
Rondom de mond vast tarief 175.00
Voorhoofd vast tarief 175.00
Hals vast tarief 200.00
Decolleté vast tarief 250.00
Mondgebied + wangen vast tarief 250.00
Hele gelaat vast tarief 350.00
Hele gelaat + hals vast tarief 390.00
Striae
Enkele striae striemen vast tarief 125.00
Middelgroot gebied vast tarief 175.00
Groot gebied vast tarief 250.00
Extra groot gebied vast tarief 325.00
Littekenbehandeling
Litteken < 10 cm vast tarief 125.00
Litteken < 25 cm vast tarief 175.00
Enkele (kleine) littekens vanaf 175.00

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.