Een vorm van acne in de lichaamsplooien.

Hidradenitis supperativa

Hidradenitis suppurativa wordt ook wel acne ectopica, of acne inversa genoemd. Dit huidprobleem is een proces van chronische en steeds terugkomende ontstekingen in de huid doordat de uitgang van haarzakjes worden afgesloten. Hierdoor ontstaat een vorm van acne wat vooral voorkomt in de lichaamsplooien, zoals de oksels en de liezen.

Hidradenitis suppurativa begint meestal tijdens of na de puberteit op een leeftijd tussen 20 en 25 jaar. Hydradenitis komt vaker bij vrouwen voor dan bij mannen.

Veelgestelde vragen over hidradenitis supperativa
Afspraak maken

Behandelingen tegen Hidradenitis supperativa

Hidradenitis suppurativa kunnen de huidtherapeuten van Huidzorg West op doeltreffende en veilige manier bij je behandelen. In het intakegesprek beoordelen we eerst je huid. Daarna komen we met een passend behandelplan, waarbij de volgende behandelingen de meest voorkomende zijn:

 

 

Veelgestelde vragen

Hidradenitis supperativa

De oorzaak van hidradenitis suppurativa is een verstopt haarzakje door een hoornprop of door een andere dichtbijgelegen ontsteking. Door de blokkade hopen huidcellen zich op, gevolgd door uitzetten en barsten van het haarzakje, dat uiteindelijk zorgt voor een onderhuidse ontsteking.

Factoren die hidradenitis suppurativa kunnen verergeren:

  • Overgewicht
  • Roken
  • Hormonale factoren
  • Erfelijkheid

Afhankelijk van het huidbeeld bij hidradenitis suppurativa kan dit bij Huidzorg West doormiddel van laser ontharen en acnetherapie behandeld worden.

Naast de behandelingen in onze praktijk, is een goede thuisverzorging van belang. Ook ter voorkoming van nieuwe ontstekingen. Afhankelijk van het huidbeeld zijn er verschillende therapeutische huidverzorgingsproducten die kunnen worden gebruikt om de huid in balans te krijgen maar ook om het proces voor het verminderen van hidradenitis suppurativa te bevorderen.

Bij Huidzorg West geven we je graag een passend huidadvies.

Hidradenitis suppurativa wordt vaak gekenmerkt door een gemêleerd beeld. De symptomen van hidradenitis suppurativa zijn uitgebreide ontstekingen in en rond de haarzakjes/haarfollikels.

Soms hebben deze haarzakjes verwijde afvoergangen of ontstaan er puskoppen. Door onderhuids doorbreken van de ontstekingen, ontstaan grote abcessen die na verloop van tijd hun weg naar buiten zoeken.

Rond deze gevormde abcessen kan littekenvorming ontstaan.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.