Verwijder ontsierende haren.

Elektrische Epilatie

Elektrisch epileren is een effectieve huidbehandeling methode om storende haargroei ‘definitief’ te verwijderen. Elektrische epilatie wordt meestal toegepast bij witte, grijze, blonde en rossige haren, die niet behandeld kunnen worden met laser ontharen.

Veelgestelde vragen over elektrische epilatie Afspraak maken

Wat houdt de behandeling in?

Elektrische Epilatie

Bij elektrische epilatie wordt er door middel van gecontroleerd stroom toe te dienen in het haarzakje, haartjes vernietigd of verzwakt. Hierdoor zullen uiteindelijk alle haren verdwijnen.

De behandeling

Stap 11

De huid wordt gereinigd en voorbereid voor de behandeling

Stap 22

De huidtherapeut laat een minuscuul naaldje in het haarzakje glijden en zet dat vervolgens onder stroom

Stap 33

Door de warmte die ontstaat in het haarzakje wordt de haar beschadigd en vernietigd. De huidtherapeut van Huidzorg West kan het haartje vervolgens direct uit de huid halen

Stap 44

De huid wordt na de behandeling verzorgd met een verkoelende aloë vera gel of verzorgende dagcrème en SPF

Veelgestelde vragen

Elektrische Epilatie

Er zijn meerdere behandelingen noodzakelijk.

Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft meerdere oorzaken: zoals de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam.

De behandelperiode varieert van enkele maanden tot enkele jaren, dit is ook afhankelijk van het behaarde oppervlak.

De duur van elektrische epilatie verschilt per gebied: hoe groter het gebied hoe langer de huidtherapeut bezig is. Gemiddeld is de huidtherapeut 30 minuten bezig.

De huidbehandeling is gevoelig maar wordt niet als pijnlijk ervaren. Het lijkt op speldenprikjes die direct na de behandeling zijn verdwenen.

 

De huid kan door de toegediende stroom rood kleuren, deze kleur verdwijnt vaak binnen een paar uur.

Vier weken voor de behandeling mag er niet meer worden geharst, geëpileerd of andere vormen van ontharing worden toegepast. De haren mogen wel tussen de behandelingen door worden geknipt of geschoren worden. Het haartje moet tijdens de behandeling nog lang genoeg te zijn dat deze met een pincet kan worden gepakt.

Elektrisch epileren is geschikt voor grijze, witte, blonde en rode haren. Deze kleur haren bevatten weinig pigmenten en zijn daardoor niet geschikt voor de laser. Daarnaast kunnen hele dunne haren niet met de laser behandeld worden en zijn dan geschikter voor elektrisch epileren.

Bij elektrische epilatie kan ongewenste haargroei doeltreffend en veilig worden verwijderd.

Het doel van de behandeling is haarvermindering. Na een reeks behandelingen zullen ongewenste haren definitief verwijderd zijn.

Er kunnen altijd weer nieuwe haren ontstaan, bijvoorbeeld tijdens hormonale veranderingen zoals de menopauze en door het gebruik van bepaalde medicatie. Onderhoudsbehandelingen kunnen dan van belang zijn, hierbij wordt een tot twee keer per jaar de nieuw gevormde haren verwijderd.

Elektrische epilatie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Afhankelijk van jouw zorgverzekering krijg je hier vergoeding voor. Kijk in de polisvoorwaarden of de behandeling (gedeeltelijk) wordt vergoed.

Tarieven
Elektrische Epilatie starttarief 15 min 42.50
30 min 57.50
45 min 85.00
60 min 115.00

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.