Krab-acné door veelvuldig krabben aan de huid

Acne excoriée des jeunes filles

Excoriée des jeunes filles is de lastige, Franse benaming voor een acnévorm die we ook wel ‘krab acné’ noemen. Meestal komt acné excoriée voor bij jonge meisjes en vrouwen (jeunes filles), maar het komt ook voor bij jonge jongens en mannen.

Bij deze vorm van acne staan niet de mee-eters of puistjes op de voorgrond maar juist de krablaesies die ontstaan door het verwijderen van alle kleine huidoneffenheden die op de huid zichtbaar zijn.

Doordat de huid wordt beschadigd door het veelvuldig manipuleren of krabben aan de huid, ontstaan er littekens. Deze littekens uiten zich bij acné excoriée vaak in acnelittekens, post inflammatoire hyperpigmentatie, post inflammatoire erytheem of hypopigmentatie. In enkele gevallen kan het ook zorgen voor open wonden.

Veelgestelde vragen over acne excoriée des jeunes filles
Afspraak maken

Behandelingen tegen Acne excoriée des jeunes filles

De behandeling van acne Acne excoriée des jeunes filles bestaat uit het deskundig verwijderen van de mee-eters en puistjes. De huidtherapeut zal naast de acnebehandelingen, zoveel mogelijk begeleiding bieden om het proces van het krabben aan de huid te doorbreken.

Doordat de onzuiverheden met regelmaat vakkundig worden verwijderd, zullen er minder onzuiverheden zichtbaar zijn, waardoor er automatisch minder aan de huid wordt gekrabd.

Met de juiste huidverzorging en behandelingen bij de huidtherapeut kunnen we hierbij uitkomst bieden, met als doel het onder controle krijgen van de talgproductie en het verdunnen van de bovenste huidlaag, waardoor de mee-eters en puistjes verminderen. Een acnebehandeling wordt vaak gecombineerd met een chemische peeling. Daarnaast worden ook thuisproducten met exfoliërende eigenschappen geadviseerd om zo het behandelproces te versnellen. Voor de behandeling van huidverkleuringen en littekenvorming wordt vaak gebruik gemaakt van een IPL behandeling of een gefractioneerde laserbehandeling.

Behandelingen tegen Acne excoriée des jeunes filles

Veelgestelde vragen

Acne excoriée des jeunes filles

Iedereen krabt of pulkt wel eens aan zijn huid. In sommige gevallen kan het pulken echter een dwangmatig karakter krijgen waardoor continue gecontroleerd wordt of er een mee-eter of puistje aanwezig is dat verwijderd moet worden.

Door te krabben ontstaan korstjes, schilfertjes en andere oneffenheden die de neiging tot krabben en pulken nog weer groter maken.

Vaak is er sprake van een vicieuze cirkel waarbij het lastig kan zijn om te stoppen met krabben. Wanneer deze cirkel niet doorbroken wordt, is de kans groot dat er op termijn ontsierende littekens en vlekken ontstaan.

Acne excoriée des jeunes filles begint meestal bij een onderliggend huidprobleem, zoals een milde vorm van acne.

Het krab- of pulkgedrag verergert vaak bij stress en spanning. Acné excoriée wordt meestal minder zodra er geen nieuwe mee-eters en puistjes bijkomen. De drang om aan de huid te pulken wordt dan minder groot.

De juiste huidverzorging is bij acne excoriée van groot belang. Vaak worden er agressieve huidverzorgingsproducten gebruikt, waardoor de huid nog meer uit balans raakt. Door het gebruik van uitdrogende producten, krijgt je lichaam een seintje om juist talg te gaan produceren. Met als resultaat dat de acné verergerd.

Bij Huidzorg West adviseren we huidverzorgingsproducten om de huid allereerst in balans te brengen. We gaan terug naar de basis en begeleiden jou in dit proces. Zodra de huid in balans is, kijkt de huidtherapeut of er aanvullende huidverzorging nodig is om de acne te verminderen en acne littekens te voorkomen. Bij Huidzorg West geven we je graag een passend huidadvies.

Wil jij vast starten met huidverzorgingsproducten, doe dan de huidquiz.

Acnetherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Afhankelijk van de zorgverzekeringsvoorwaarden krijg je hier vergoeding voor. Kijk in dit handige overzicht of acnetherapie (gedeeltelijk) wordt vergoed.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.