Acne door het gebruik van een mondmasker.

Maskné

Het dragen van een mondmasker ter preventie van het coronavirus is zinvol, echter een onverwachte bijkomende huidaandoening is Maskne. Hierbij worden puistjes veroorzaakt door het langdurig dragen van een mondmasker.

Als je regelmatig een mondkapje draagt, is de kans groot dat jouw huid hierop reageert. Op de huid rondom de mond, neus en kin zien we hierdoor regelmatig acne ontstaan. Het mondkapje schuurt langs de huid, waardoor deze kan gaan irriteren.

Hierdoor kan het dragen van een mondmasker onzuiverheden en acne veroorzaken. Zo ontstond er een nieuwe vorm van acné, maskné genaamd, dit is een samenvoeging van het Engelse woord ‘mask’ en ‘acne’.

Veelgestelde vragen over maskné
Afspraak maken

Behandelingen tegen Maskné

De behandeling van maskné bestaat uit het deskundig verwijderen van de mee-eters en ontstekingen. Het onder controle krijgen van de talgproductie en het verdunnen van de bovenste huidlaag. Een acnebehandeling wordt vaak gecombineerd met een chemische peeling. Daarnaast worden ook thuisproducten met exfoliërende eigenschappen geadviseerd om zo het behandelproces te versnellen en te voorkomen dat de huid zich opnieuw gaat verstoppen.

Bij Huidzorg West bieden we verschillende behandelingen aan om maskné effectief te behandelen. Tijdens een intakegesprek geven we advies en passen we de behandeling aan op jouw huid.

Behandelingen tegen Maskné

Veelgestelde vragen

Maskné

Als je regelmatig een mondmasker draagt, is de kans groot dat jouw huid hierop reageert. Op de huid rondom de mond, neus en kin zien we hierdoor regelmatig acne ontstaan.

Het mondkapje schuurt langs de huid, waardoor deze kan gaan irriteren. Hierdoor kan het dragen van een mondkapje onzuiverheden en acne veroorzaken.

Zo ontstond er een nieuwe vorm van acné, maskné genaamd, dit is een samenvoeging van het Engelse woord ‘mask’ en ‘acne’.

De juiste thuisbehandeling is van groot belang. Vaak worden er agressieve huidverzorgingsproducten gebruikt, waardoor de huid nog meer uit balans raakt.

Huidzorg West kan na het verwijderen van de mee-eters en ontstekingen een huidadvies geven om te voorkomen dat er nieuwe mee-eters en ontstekingen worden gevormd. Denk hierbij aan producten met salicylzuur of glycolzuur.

Bij Huidzorg West geven we je graag een passend huidadvies. Wil jij vast starten met huidverzorgingsproducten, doe dan de huidquiz.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.