Acne met hevige ontstekings-verschijnselen.

Acne conglobata

Acne conglobata is een ernstige vorm van acne die vaak ontstaat in de puberteit en vaak lang na het 20e jaar blijft bestaan en soms zelfs kan aanhouden tot je 40e jaar. Deze vorm van acne kan ook op latere leeftijd ontstaan terwijl de puberteitsacne al is verdwenen. Het komt vaker voor bij jonge mannen dan bij vrouwen. Deze acne geeft hevige ontstekingsverschijnselen die zeer pijnlijk kunnen zijn en het laat altijd ontsierende en diepe littekens achter.

Veelgestelde vragen over acne conglobata
Afspraak maken

Behandelingen tegen Acne conglobata

Acne conglobata wordt op de eerste plaats bestreden door systemische middelen. De eerste keuze bij acne conglobata is het gebruik van isotretinoine of antibioticum, welke kan worden voorgeschreven door de huisarts of dermatoloog.  De huidtherapeuten van Huidzorg West ondersteunen de huisarts of dermatoloog bij het geven van huidverzorgingsadviezen en het uitvoeren van een acnetherapie behandeling. Huidzorg West heeft veel contacten met huisartsen in Delft en Rijswijk en is een samenwerkingspartner van de poli Dermatologie van het Reinier de Graaf Ziekenhuis. Door deze unieke samenwerking kan de huidtherapeut van Huidzorg West samen met de behandeld huisarts of dermatoloog een persoonlijk behandelplan opstellen.

Behandeling van acné conglobata bestaat uit het vakkundig verwijderen van de bestaande comedonen en ontstekingen, onder controle krijgen van de talgproductie en het verdunnen van de verdikte hoornlaag. Behandelingen zoals chemische peelings of lasertherapie worden bij deze vorm van acne sterk afgeraden.

Behandelingen tegen Acne conglobata

Veelgestelde vragen

Acne conglobata

Acne conglobata is een ernstige vorm van acne die vaak ontstaat in de puberteit onder invloed van testosteron. Deze vorm van acne kan ook op latere leeftijd ontstaan en tot na je 40e levensjaar aanhouden.

Het hormoon testosteron heeft een stimulerend effect op de talgklieren met als gevolg een toegenomen talgproductie. Door de verstopping van de talguitgang en de overgroei van de P. acnes bacteriën worden er puistjes veroorzaakt, welke bij acne conglobata overgaan tot diepe ontstekingen en cystes. Rond deze gevormde holtes kan littekenvorming ontstaan.

Bij het ontstaan van acne conglobata speelt een erfelijke aanleg een rol. Tevens kunnen hormoonschommelingen van invloed zijn bij het ontstaan van acne conglobata. Het is niet bekend waarom iemand deze ernstige vorm van acne krijgt.

De juiste thuisbehandeling is van groot belang. Vaak worden er agressieve huidverzorgingsproducten gebruikt, waardoor de huid nog meer uit balans raakt.

Door het gebruik van uitdrogende producten, krijgt je lichaam een seintje om juist talg te gaan produceren. Bij het gebruik isotretinoine of antibioticum, wordt de huid droog en is het van belang om de huid barrière te herstellen met milde huidverzorging.

Bij Huidzorg West adviseren we huidverzorgingsproducten om de huid allereerst in balans te brengen. We gaan terug naar de basis en begeleiden jou in dit proces. Zodra de huid in balans is, kijkt de huidtherapeut of er aanvullende huidverzorging nodig is om de acne te verminderen en acne littekens te voorkomen. Bij Huidzorg West geven we je graag een passend huidadvies.

Wil jij vast starten met huidverzorgingsproducten, doe dan de huidquiz.

Acnetherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Afhankelijk van de zorgverzekeringsvoorwaarden krijg je hier vergoeding voor. Kijk in dit handige overzicht of acnetherapie (gedeeltelijk) wordt vergoed.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.