Ontsierende mee-eters.

Acne comedonica

Acne comedonica is een vorm van acné die zich kenmerkt door veelvuldige comedonen, oftewel mee-eters. Deze mee-eters ontsieren je huid en zijn zichtbaar als witte of zwarte puntjes. De huid ziet er, door de aanwezigheid van de vele talgophopingen, bobbelig en onregelmatig uit. Ondanks dat het ontstaan van ontstekingen niet is uitgesloten, komen deze bij deze vorm van acne vrijwel niet voor. Wel kunnen mee-eters op den duur gaan ontstekingen.

Veelgestelde vragen over acne comedonica
Afspraak maken

Behandelingen tegen Acne comedonica

De behandeling van acne comedonica bestaat uit het deskundig verwijderen van de mee-eters. Het onder controle krijgen van de talgproductie en het verdunnen van de bovenste huidlaag. Een acnebehandeling wordt vaak gecombineerd met een chemische peeling. Daarnaast worden ook thuisproducten met exfoliërende eigenschappen geadviseerd om zo het behandelproces te versnellen. Vaak zijn er maar enkele behandelingen nodig voor een doeltreffend behandelresultaat.

Behandelingen tegen Acne comedonica

Veelgestelde vragen

Acne comedonica

Er bestaan verschillende mee-eters:

  • Gesloten comedonen – ook wel white heads genoemd. Zijn kenmerkend door de witte onderhuidse verkleuringen. Deze zijn voornamelijk zichtbaar als de huid gespannen wordt. In veel gevallen is er geen talguitgang zichtbaar.
  • Open comedonen – ook wel black heads genaamd. Worden gezien als zwarte puntjes in de huid. Deze vorm van comedonen komen vooral voor op plaatsen waar de huid structuur grover is.

Er zijn meerdere oorzaken die een acne comedonica kunnen veroorzaken. De meest voorkomende oorzaak is een verhoging van de talgproductie. Een verhoogde talgproductie komt meestal door een verhoging van het hormoon testosteron.

We zien acne comedonica veelal in de pubertijd maar kan ook tijdens periodes met hormoonschommelingen ontstaan.

Een andere oorzaak is de opeenstapeling van dode huidcellen waardoor de uitgang van een talgklier wordt geblokkeerd. Hierdoor stapelt de talg in de talgklier zich op en die wordt dan steeds groter.

De juiste thuisbehandeling is van groot belang. Vaak worden er agressieve huidverzorgingsproducten gebruikt, waardoor de huid nog meer uit balans raakt. Mee-eters kunnen zeer hardnekkig zijn maar zijn vaak makkelijk te verwijderen.

Huidzorg West kan na het verwijderen van de mee-eters een huidadvies geven om te voorkomen dat er nieuwe mee-eters worden gevormd.

Denk hierbij aan producten met salicylzuur, glycolzuur, amandelzuur of retinol.  Bij Huidzorg West geven we je graag een passend huidadvies. Wil jij vast starten met huidverzorgingsproducten, doe dan de huidquiz.

Acnetherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Afhankelijk van de zorgverzekeringsvoorwaarden krijg je hier vergoeding voor. Kijk in dit handige overzicht of acnetherapie (gedeeltelijk) wordt vergoed.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.