Holte onder de huid gevuld met haren.

Sinus Pilonidalis

Een sinus pilonidalis wordt ook wel een haarnestcyste genoemd. Deze bevinden zich voornamelijk in de bilspleet, een sinus pilonidalis is een holte onder de huid die gevuld kan zijn met haren. Deze cyste kan naast ontstekingen ook pijn veroorzaken of bloed en/of vocht afscheiden. Afhankelijk van de ernst van de klachten kan er in eerste instantie besloten worden om de cyste chirurgisch te verwijderen.

Veelgestelde vragen over sinus pilonidalis
Afspraak maken

Behandelingen tegen Sinus Pilonidalis

Het voorkomen van verergering van de aanwezige haarnestcyste of het terugkeren van deze uiterst vervelende aandoening kan beperkt worden door middel van het definitief verwijderen van de irriterende haargroei. Hierbij zal met behulp van geavanceerde laserontharingstechniek de haargroei worden verminderd, dan wel geheel verwijderd worden.

Behandelingen tegen Sinus Pilonidalis

Veelgestelde vragen

Sinus Pilonidalis

Het ontstaan van deze aandoening is nog niet geheel duidelijk. In sommige gevallen is er een relatie met overbeharing in de bilspleet, maar dit is niet altijd het geval. Verwacht wordt dat de haren van buitenaf ingroeien, waardoor laser ontharing een effectieve behandeling is in het voorkomen van een sinus pilonidalis.

De meest effectieve behandelmogelijkheid is het laser ontharen middels de Gentle Max Pro.

Er kan veilig gestart worden met het laser ontharen als de wond is genezen. Zodra de huid dicht is kan de laser veilig worden toegepast om terugkerende sinus pilonidalis te voorkomen.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.