Overmatige haargroei.

Hypertrichose

Hypertrichose is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er kan sprake zijn van het toenemen van dons beharing of juist stuggere haren. Ook kunnen de haren langer van lengte zijn of in aantal zijn vermeerderd. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de puberteit. Bij hypertrichose kan er een gevoel van schaamte en onzekerheid ontstaan, door het afwijkende beeld van overbeharing.

Hypertrichose kan vaak worden verward met hirsutisme, dit is een aandoening die alleen bij vrouwen voorkomt.

Veelgestelde vragen over hypertrichose
Afspraak maken

Behandelingen tegen Hypertrichose

De afwijkende overbeharing kan effectief worden behandeld door middel van laserontharing. Dit is een langdurige oplossing om de storende haargroei te verminderen of ook wel geheel te verwijderen. Bij Huidzorg West werken wij met de meest geavanceerde en effectieve laser van Candela, de Gentle Max Pro. Met behulp van deze laser kan zowel de lichte als donkere huidtypes veilig en effectief behandeld worden.

Indien het gaat om blonde, grijze of rossige haren kan er gekozen worden om elektrisch ontharen als alternatief in te zetten. Dit een intensieve behandeling en wordt vaker ingezet voor kleinere behandelgebieden. Omdat hypertrichose vaak grotere gebieden beslaat heeft laser ontharen de voorkeur.

Behandelingen tegen Hypertrichose

Veelgestelde vragen

Hypertrichose

Hypertrichose is vaak erfelijk bepaald. Hypertrichose komt vaak voor bij mensen die oorspronkelijk afkomstig zijn van landen rond het Middellands Zee gebied of Aziatische landen. Hierbij hebben zij een lichte huid, maar donkere haarkleur. Hierdoor kan donshaar al als opvallend worden beschouwd.

Een andere oorzaak van hypertrichose kan gezocht worden in het gebruik van bepaalde medicatie of onderliggende ziektes. Denk hierbij aan anorexia nervosa, traag werkende schildklier, infectie ziektes of bij bepaalde vormen van kanker.

De volgende behandelmethodes zijn nodig:

Afhankelijk van het te behandelen gebied kan er gekeken worden of ontharen vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Informeer bij je eigen zorgverzekering of je aanvullende pakket toereikend is voor een eventuele vergoeding.

Bekijk onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van hypertrichose.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.