Overmatige haargroei.

Hirsutisme

Bij hirsutisme is er sprake van haargroei op plaatsen die normaliter enkel bij mannen aanwezig is, maar niet bij vrouwen. Denk hierbij aan haar op het gezicht, de buik en ledenmaten. Bij hirsutisme kan er een onderscheid gemaakt worden tussen hyperandrogenisme (een overproductie van mannelijke hormonen) of hypertrichose.

Bij hyperandrogenisme kan er sprake zijn van een polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS) of cushing syndroom, hierdoor worden er te veel mannelijke hormonen geproduceerd in het lichaam. Deze mannelijke hormonen stimuleren de haargroei op, voor vrouwen, ongewone plekken.

Bij hypertrichose speelt er meestal een erfelijke factor. De haargroei kan toenemen onder invloed van gewichtstoename of met het stoppen van hormonale voorbehoedsmiddelen. In sommige gevallen kunnen bepaalde medicatie ook de overmatige haargroei uitlokken.

Veelgestelde vragen over hirsutisme
Afspraak maken

Behandelingen tegen Hirsutisme

Bij donkere, gepigmenteerde haren heeft de voorkeur bij Huidzorg West om te behandelen met laserontharing. Bij het laser ontharen worden de aanwezige haren verwarmd met een veilige en doeltreffende laser, waarna de haarzakjes door deze warmte beschadigd raken of zelfs kapot gaan. Door het beschadigen of kapot maken van de haarzakjes zal het volume van de haren afnemen en zal het uiteindelijke doel van de behandeling het verminderen tot een 80-90% van de totale haargroei in het te behandelen gebied het gevolg zijn.

Indien het gaat om blonde, lichte, grijze of rossige haren heeft elektrisch epileren de voorkeur. Dit is een alternatieve behandelmethode voor het effectief verminderen van ongewenste haargroei.

Behandelingen tegen Hirsutisme

Veelgestelde vragen

Hirsutisme

Bij hirsutisme is er sprake van abnormale haargroei bij vrouwen op de volgende plaatsen:

  • Het aangezicht, denk hierbij aan de wangen, baardstreek of bovenlip;
  • streek tussen de borsten of schouders;
  • streek tussen de navel en tussen het schaamhaar;
  • aan de binnenkant van de dijen.

Ja. Wel is het raadzaam om de huisarts of specialist te raadplegen voor verder onderzoek naar de hormonen, deze hormonen kunnen van invloed zijn op nieuwe ontwikkeling van haarfollikels waardoor het resultaat beïnvloed kan worden.

Laser ontharen in het gelaat kan voor een vergoeding vanuit het aanvullende pakket bij de zorgverzekering in aanmerking komen voor een gedeeltelijke of gehele vergoeding, voor specifieke informatie kun je contact opnemen met de zorgverzekeraar over je aanvullende pakket.

Het is van belang de huid goed te verzorgen bij intensief behandelen. Indien thuis veelvuldig gebruik gemaakt wordt van scheermesjes, ontharing crèmes of waxen, zorg dan voor extra hydratatie van de huid met behulp van de bodylotion van Eucerin.

Eventuele ingroeiende haren kunnen worden voorkomen door regelmatig te scrubben met een scrubhandschoen of met de Neostrata lotion plus. Met behulp van deze exfoliërende crème kan je de huid activeren zich sneller te vernieuwen, waardoor nieuwe haartjes makkelijker uit de huid kunnen groeien.

Bekijk onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van hirsutisme.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.