Ga voor een doeltreffend resultaat.

Transgender ontharen

Als transgender vrouw of man krijgt je lichaam met uiteenlopende veranderingen te maken. Eén van deze veranderingen is het huidige beharingspatroon. Tijdens een transitietraject is het ontharen van het gelaat of het toekomstige operatiegebied een onderdeel. Aangezien het ontharen een tijdrovende behandeling kan zijn, adviseren we om op tijd te starten met de behandeling van definitief ontharen.

Het behandeltraject vindt plaats in samenwerking met het VUmc, waarmee Huidzorg West een samenwerkingscontract heeft afgesloten. De huidtherapeuten van Huidzorg West werken volgens het speciaal opgestelde protocol dat is samengesteld door het VUmc.

 

Veelgestelde vragen over transgender ontharen Afspraak maken

Wat houdt de behandeling in?

Transgender ontharen

Afhankelijk van de haar- en huidskleur kijken we samen met jou naar de meest geschikte behandelmethode. De meest voorkomende behandelingen zijn het laser ontharen en elektrische epilatie.

Veelgestelde vragen

Transgender ontharen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de behandelmethode. Bij laser ontharen is dit gemiddeld 6 tot 9 behandelingen. Bij elektrische ontharen is dit gemiddeld 10-20 behandelingen per behandelgebied.

Het exacte aantal behandelingen is per persoon verschillend. Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van verschillende factoren zoals de locatie, haardichtheid, de kleur van de huid en haar en de leeftijd dat is gestart met oestrogeentherapie.

Tijdens het huidtherapeutische consult kan de huidtherapeut van Huidzorg West een indicatie geven over de hoeveelheid aan behandelingen.

Gezichtsontharing door middel van laser en elektrische epilatie bij de man-vrouw transitie kan vanuit de basisverzekering worden vergoed. De betaling is na afloop van elke behandeling per pin of contant. De facturen kunnen vervolgens bij de zorgverzekeraar worden gedeclareerd.

Voor ontharing van het genitaal gebied verloopt de betalingsprocedure anders. VUmc heeft met Huidzorg West een samenwerkingsovereenkomst. Het VUmc stelt een budget ter beschikking voor de ontharing van het genitaal gebied.

Gemiddeld duurt de behandeling tussen de 15-45 minuten.

Afhankelijk van de behandelmethode die ingezet gaat worden zal de behandeling ongeveer eens in de 4-6 weken plaatvinden.

Ontharen bij transgender personen is een onderdeel van onze transgenderzorg. Naast de definitieve onthaarmethodes biedt Huidzorg West ook andere transgenderzorg aan, zoals littekentherapie en camouflagetherapie.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.