Bultjes en ontstekingen door ingegroeide haren.

Pseudofolliculitis barbae

Pseudofolliculitis barbae is de naam voor bultjes en ontstekingen ten gevolge van ingegroeide haren of veelvuldig scheren. Pseudofolliculitis komt vaak voor bij donkere huidtypes en voornamelijk bij mannen, maar deze klachten kunnen zich ook voordoen bij vrouwen in de oksels of schaamstreek.

Naast dat de ontstekingen als ontsierend kunnen worden ervaren, kunnen er ook pijnklachten of jeuk optreden.

Veelgestelde vragen over pseudofolliculitis barbae
Afspraak maken

Behandelingen tegen Pseudofolliculitis barbae

Pseudofolliculitis barbae kan effectief behandeld worden door het aanpakken van de irriterende haargroei. Door het toepassen van de meest effectieve lasertherapie middels de Alexandrite en/of Nd:YAG laser kan de haargroei worden verminderd, dan wel geheel worden verwijderd. Hierdoor wordt de huid niet te lang geïrriteerd door het veelvuldig scheren of door de harde irriterende haren.

Het is van belang dat deze effectieve lasertherapie wordt ingezet, om zo pigmentaties en/of littekens te voorkomen. Wanneer deze al aanwezig zijn kan hier een gerichte behandeling voor worden uitgevoerd om de klachten te verminderen.

Behandelingen tegen Pseudofolliculitis barbae

Veelgestelde vragen

Pseudofolliculitis barbae

Deze aandoening ontstaat vaak bij (donkere) mannen, omdat die haren stug en gekruld van structuur zijn. De krulharen hebben de neiging om weer in de huid te groeien, en geven hierbij bultjes en puistjes als reactie. Ook kunnen er diepere ontstekingen en cysten ontstaan.

Ook kunnen de stugge haren tot irritatie van de huid leiden door veelvuldig te scheren. De afgeschoren haren ‘prikken’ dan tegen de gevoelige huid en kunnen hierdoor weer leiden tot ontstekingen.

Het is belangrijk om ingegroeide haren zo veel mogelijk te voorkomen. Denk hierbij bij het scheren aan de volgende tips:

  • Zorg voor een scherp scheermes of trimapparaat.
  • Scheer niet elke dag, maar liever om de dag.
  • Scheer met de haarrichting mee.
  • Scrub de huid regelmatig, zodat de haartjes gemakkelijker uit de huid kunnen groeien.
  • Zit niet zelf aan de ontstekingen, dit kan leiden tot ernstigere ontstekingen of huidschade.

Het gebruik van de Neostrata Gel Plus kan de huidvernieuwing ondersteunen en het ontstekende component onderdrukken. Door middel van de fruitzuren wordt de huid geactiveerd om te vernieuwen en kunnen bijkomende klachten zoals post inflammatoire hyperpigmentatie verlicht worden. Ook kan de huid door het vernieuwen en daardoor afschilferen van dode huidcellen gemakkelijkere nieuwe haargroei doorlaten.

Lasertherapie door middel van de Alexandrite en/of Nd:Yag laser

Voor het verwijderen van de irriterende haargroei.

Acne therapie standaard

Voor het verminderen van de aanwezige ontstekingen.

Chemische peelings

De huid sneller laten vernieuwen met behulp van fruitzuren om ingroeiende haren te voorkomen en klachten die zijn ontstaan na de ontstekingen te verminderen.

Gefractioneerde lasertherapie bij overgebleven littekenvorming en/of hyperpigmentatie

Overgebleven littekens en/of hyperpigmentatie na langdurige ontstekingen? De gefractioneerde laser kan effectief en veilig een diepe huidvernieuwing stimuleren.

Bekijk onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van pseudofolliculitis barbae.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.