Irritatie door ingroeiende haren.

Ingegroeide haren & huidirritatie

Als haren terug groeien kunnen deze door de huid als ‘lichaamsvreemd’ worden aangezien, hierdoor kan er een ontstekingsreactie ontstaan. Deze ontstekingsreactie kan als gevolg hebben dat de huid gevoelig is, er littekens overblijven of je te maken hebt met post inflammatoire pigmentatie of roodheid. Naast dat deze klachten blijvend kunnen worden zijn de ontstoken bultjes ontsierend en kunnen pijnklachten geven.

Veelgestelde vragen over ingegroeide haren & huidirritatie
Afspraak maken

Behandelingen tegen Ingegroeide haren & huidirritatie

Ingegroeide haren en huidirritatie kunnen we bij Huidzorg West op doeltreffende en veilige wijze bij je behandelen. Afhankelijk van onder meer de grootte van het plekje kunnen deze verwijderd worden door:

Behandelingen tegen Ingegroeide haren & huidirritatie

Veelgestelde vragen

Ingegroeide haren & huidirritatie

Door het afscheren krijgt het uiteinde van het haartje een scherp puntje, dit puntje kan tegen de wand van het haarzakje of de huid aan prikken en hierdoor de uitgang van het haarzakje blokkeren. Dit heeft als gevolg dat het haartje onder de bovenste huidlaag door kan gaan groeien.

Een talgkliertje maakt gebruik van deze zelfde uitgang als het haartje, om zo tijdens een normale groei de haar soepel te houden. Het talgkliertje komt door de geblokkeerde uitgang onder druk te staan, wat kan leiden tot een ontsteking met pus, zwelling en roodheid.

Veelvuldig scheren kan voor continue irritatie aan de huid zorgen. Hierbij kan ook nog de continue wrijving zoals het dragen van strakke schurende kleding of natte zwemkleding mogelijke factoren zijn die de scheerirritatie kunnen uitlokken.

Harsen, waxen en/ of epileren kunnen de irritatie van de huid en ingegroeide haren ook stimuleren. Door het ‘agressief’ verwijderen van de haren kunnen deze net als bij scheren ‘prikken’ tegen de haarzak wand en daarmee onder de huid ingroeien.

Het is belangrijk om ingegroeide haren zo veel mogelijk te voorkomen. Denk hierbij bij het scheren aan de volgende tips:

  • Zorg voor een scherp scheermes of trimapparaat.
  • Scheer niet elke dag, maar liever om de dag.
  • Scheer met de haarrichting mee.
  • Scrub de huid regelmatig, zodat de haartjes gemakkelijker uit de huid kunnen groeien.
  • Zit niet zelf aan de ontstekingen, dit kan leiden tot ernstigere ontstekingen of huidschade.

Het gebruik van de Neostrata Gel Plus kan de huidvernieuwing ondersteunen en het ontstekende component onderdrukken. Door middel van de fruitzuren wordt de huid geactiveerd om te vernieuwen en kunnen bijkomende klachten zoals post inflammatoire hyperpigmentatie verlicht worden. Ook kan de huid door het vernieuwen en daardoor afschilferen van dode huidcellen gemakkelijkere nieuwe haargroei doorlaten.

Bekijk onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van ingegroeide haren.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.