Laat je huid weer stralen.

CryoPen

Helaas ontstaan er in de loop der jaren ontsierende huidverhevenheden of wratjes, ook wel goedaardige huidtumoren of huidplekjes genoemd. Diverse goedaardige huidplekjes waaronder ouderdomswratjes, xanthelasma, goedaardige moeder- en pigmentvlekken kunnen de huidtherapeuten van Huidzorg West verwijderen met een CryoPen. Dit is een gebruiksvriendelijke en veilige huidbehandeling die binnen enkele seconden klaar is.

Veelgestelde vragen over cryopen Afspraak maken

Wat houdt de behandeling in?

CryoPen

Afhankelijk van het ‘soort’ goedaardig plekje wordt deze behandeld met de CryoPen. Dit bevriest ongewenst weefsel met vloeibare stikstof. Door de bevriezing sterft het weefsel af en komt er op natuurlijke wijze gezond weefsel voor in de plaats.

Bij Huidzorg West wordt de CryoPen behandeling vaak gecombineerd met coagulatie of curettage. Per goedaardig huidplekje kijken onze huidtherapeuten welke behandelmethode hier het meest geschikt voor is.

De behandeling

Stap 11

Het gebied waarin het goedaardige huidplekje zich bevindt wordt gereinigd

Stap 22

Tijdens een CryoPen behandeling bevriest de huidtherapeut de te behandelen huid voor 20 tot 30 seconden. Een aantal dagen na de behandeling ontstaat er een donkere plek of korst. Die zal vanzelf van de huid vallen

Stap 33

Het huidplekje wordt verzorgd met een nabehandelingscrème

Veelgestelde vragen

CryoPen

Goedaardige huidplekjes kunnen uit verschillende structuren bestaan zoals hoorn, vaten, pigment en bindweefsel. Afhankelijk van verschillende indicatoren bepaalt de huidtherapeut of het plekje extra nagekeken dient te worden bij de huisarts of dermatoloog.

Afhankelijk van het soort huidplekje en de hoeveelheid plekjes zijn er gemiddeld 1-3 huidbehandelingen noodzakelijk. Tijdens een eerste consult maakt de huidtherapeut een inschatting van het aantal noodzakelijke behandelingen.

De behandeling voor goedaardige huidplekjes kan gevoelig zijn en tevens kun je warmte voelen. Afhankelijk van de pijngrens en locatie kan de huidtherapeut een verdovende crème adviseren.

De huidbehandeling van enkele goedaardige huidafwijkingen duurt 15 minuten.

Na de behandeling zal de huid rood en licht gezwollen zijn. Er ontstaat een korstje op de behandelde huid, deze zal tussen de 7-14 dagen genezen.

De eerste 6-8 weken na de behandeling is de behandelde huid extra gevoelig voor UV-straling. Wij adviseren om de huid goed te beschermen met een SPF30 of hoger.

Er zijn verschillende behandelmethoden die ingezet kunnen worden voor het verwijderen van goedaardige huidplekjes. Dit zijn:

Afhankelijk van de zorgverzekering kan de behandeling worden vergoed. In de regel wordt de behandeling voor goedaardige huidplekjes niet vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kijk in de polisvoorwaarden of de behandeling (gedeeltelijk) wordt vergoed.

Tarieven
Één plekje vast tarief 55.00
Tot 5 plekjes vast tarief 75.00
Tot 10 plekjes vast tarief 125.00

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.