Goedaardige huidplekjes.

Syringomen

Syringomen zijn goedaardige huidplekjes die ontstaan vanuit de afvoergangetjes van zweetkliertjes in je huid. De goedaardige bultjes geven doorgaans geen klachten, maar iemand die ze heeft ervaart ze vaak wel als cosmetisch storend. Het ziet er uit als kleine, gelige of huidkleurige bultjes. Vaak zitten er meerdere bultjes bij elkaar en meestal in het gezicht. Daar zien we ze vooral onder de ogen, het bovenste deel van de wangen, of op het onderooglid.

Het is onbekend waardoor syringomen ontstaan. In de puberteit ontwikkelt het zich vaak en dan meestal bij meisjes/vrouwen. Waarschijnlijk heeft het te maken met hormonen. Syringomen komen vaak bij meerdere personen binnen één familie voor, dus ook de erfelijke factor speelt een rol.

Veelgestelde vragen over syringomen
Afspraak maken

Behandelingen tegen Syringomen

Bij Huidzorg West kunnen we syringomen op een doeltreffende en veilige wijze behandelen. In het intakegesprek bespreken we je klachten en beoordelen we je huid. Daarna bespreken we een op-maat-gemaakt behandelplan met je.

In veel gevallen wordt er een combinatie techniek gebruikt van de verschillende behandelmethodes. Afhankelijk van bijvoorbeeld de grootte van het plekje kunnen deze bultjes verwijderd worden door:

Behandelingen tegen Syringomen

Veelgestelde vragen

Syringomen

In veel gevallen wordt er door de huidtherapeuten van Huidzorg West een combinatie techniek gebruikt van de verschillende behandeltechnieken. Er wordt per huidplekje beoordeeld welke behandeltechniek het meest geschikt is.

Syringomen zijn vaak kleine huidlaesies, waardoor deze in de regel gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Door het verwijderen van de syringomen zal de huid een rustiger en egaler aanzien krijgen.

Curettage

Curettage is het met een steriele scherpe ring verwijderen van goedaardige huidafwijkingen. De huid wordt verdoofd met een spray, waarna met de curette de oneffenheid als het ware van de huid wordt geschraapt.

Electro Coagulatie

Tijdens de electro coagulatie behandeling wordt er via fijn naaldje een elektrisch stroompje gestuurd naar het goedaardige huidplekje, dit plekje wordt hierdoor verhit en vernietigd.

Er kan als voorbehandeling gebruik worden gemaakt van een verdovende crème, dit wordt vooral geadviseerd bij grotere plekjes of plekjes op een lastigere plek, denk hierbij bijvoorbeeld rondom het oog.

Cryotherapie

Bij cryotherapie wordt door middel van bevriezing van het weefsel de huidplekjes selectief behandeld. Het doel van deze therapie is dat de huid gladder en egaler wordt en de plekjes minder zichtbaar worden of verdwijnen. De huid geneest vervolgens zonder littekenvorming.

Het is onbekend waardoor syringomen ontstaan. In de puberteit ontwikkelt het zich vaak en dan meestal bij meisjes/vrouwen. Waarschijnlijk heeft het daarom te maken met hormonen.

Syringomen komen vaak bij meerdere personen binnen één familie voor, dus ook de erfelijke factor speelt een rol.

Zie onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van syringomen.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.