Een zichtbare vergroting van de talgklieren.

Talgklierhyperplasie

Talgklierhyperplasie betekent letterlijk een zichtbare vergroting van de talgklieren in de huid. Wanneer je veel bultjes in je gezicht en/of hals hebt zitten, is het vaak heel ontsierend en daarmee storend voor jezelf.

Deze bultjes komen veel voor in het gezicht en hals, waarbij je meerdere kleine, gele of huidkleurige bultjes met een klein ‘kratertje’ van 2-3mm in je huid ziet. Deze bultjes zorgen niet voor pijn en jeuken niet.

Veelgestelde vragen over talgklierhyperplasie
Afspraak maken

Behandelingen tegen Talgklierhyperplasie

Talgklierhyperplasie kunnen we bij Huidzorg West op doeltreffende en veilige wijze behandelen. Tijdens een intakegesprek bespreken we je klachten en kijken we naar de conditie van je huid. Vervolgens bespreken we een op-maat-gemaakt behandelplan met je.

In veel gevallen wordt er een combinatie techniek gebruikt van de verschillende behandelmethodes. Afhankelijk van bijvoorbeeld de grootte van het plekje kunnen deze bultjes verwijderd worden door:

Behandelingen tegen Talgklierhyperplasie

Veelgestelde vragen

Talgklierhyperplasie

In veel gevallen wordt er door de huidtherapeuten van Huidzorg West een combinatie techniek gebruikt van de verschillende behandeltechnieken. Er wordt per huidplekje beoordeeld welke behandeltechniek het meest geschikt is.

Talgklierhyperplasie zijn vaak kleine huidlaesies, waardoor deze in de regel gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Door het verwijderen van de talgklierhyperplasie zal de huid een rustiger en egaler aanzien krijgen.

Curettage

Curettage is het met een steriele scherpe ring verwijderen van goedaardige huidafwijkingen. De huid wordt verdoofd met een spray, waarna met de curette de oneffenheid als het ware van de huid wordt geschraapt.

Electro Coagulatie

Tijdens de electrocoagulatie behandeling wordt er via fijn naaldje een elektrisch stroompje gestuurd naar het goedaardige huidplekje, dit plekje wordt hierdoor verhit en vernietigd. Er kan als voorbehandeling gebruik worden gemaakt van een verdovende crème, dit wordt vooral geadviseerd bij grotere plekjes of plekjes op een lastigere plek, denk hierbij bijvoorbeeld rondom het oog.

Cryotherapie

Bij cryotherapie wordt door middel van bevriezing van het weefsel de huidplekjes selectief behandeld. Het doel van deze therapie is dat de huid gladder en egaler wordt en de plekjes minder zichtbaar worden of verdwijnen. De huid geneest vervolgens zonder littekenvorming.

De precieze oorzaak voor het ontstaan van talgklierhyperplasie is nog niet bekend, wel zijn er een aantal factoren die een rol spelen bij het ontstaan van deze aandoening. Deze oorzaken zijn:

 

Zie onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van talgklierhyperplasie.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.