Gepigmenteerde huid en donkere bultjes.

Dermatosis papulosa nigra

Dermatosis papulosa nigra is een gepigmenteerde (verkleurde) huid en donkere bultjes die de huid ontsieren. De bultjes zitten vooral op de slapen, maar ook in de hals of decolleté. De symptomen zijn daarmee vergelijkbaar met ouderdomswratten. Het zijn in feite goedaardige huidtumoren en komen vooral voor bij Aziatische en donkere huidtypes.

Erfelijkheid is waarschijnlijk één van de oorzaken van deze onschuldige aandoening. Hierdoor kan het niet worden voorkomen, maar kan het wél goed worden behandeld.

Veelgestelde vragen over dermatosis papulosa nigra
Afspraak maken

Behandelingen tegen Dermatosis papulosa nigra

Bij Huidzorg West kunnen we dermatosis papulosa nigra op een doeltreffende en veilige wijze behandelen.

In het intakegesprek bespreken we je klachten en beoordelen we je huid. Daarna bespreken we een op-maat-gemaakt behandelplan met je. In veel gevallen wordt er een combinatie techniek gebruikt van de verschillende behandelmethodes. Afhankelijk van bijvoorbeeld de grootte van het plekje kunnen deze bultjes verwijderd worden door:

Behandelingen tegen Dermatosis papulosa nigra

Veelgestelde vragen

Dermatosis papulosa nigra

In veel gevallen wordt er door de huidtherapeuten van Huidzorg West een combinatie techniek gebruikt van de verschillende behandeltechnieken. Er wordt per huidplekje beoordeeld welke behandeltechniek het meest geschikt is. Dermatosis papulosa nigra zijn vaak kleine huidlaesies, waardoor deze in de regel gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Door het verwijderen van de dermatosis papulosa nigra zal de huid een rustiger en egaler aanzien krijgen.

Curettage

Curettage is het met een steriele scherpe ring verwijderen van goedaardige huidafwijkingen. De huid wordt verdoofd met een spray, waarna met de curette de oneffenheid als het ware van de huid wordt geschraapt.

Electro Coagulatie

Tijdens de electro coagulatie behandeling wordt er via fijn naaldje een elektrisch stroompje gestuurd naar het goedaardige huidplekje, dit plekje wordt hierdoor verhit en vernietigd.

Er kan als voorbehandeling gebruik worden gemaakt van een verdovende crème, dit wordt vooral geadviseerd bij grotere plekjes of plekjes op een lastigere plek, denk hierbij bijvoorbeeld rondom het oog.

Cryotherapie

Bij cryotherapie wordt door middel van bevriezing van het weefsel de huidplekjes selectief behandeld. Het doel van deze therapie is dat de huid gladder en egaler wordt en de plekjes minder zichtbaar worden of verdwijnen. De huid geneest vervolgens zonder littekenvorming.

Erfelijkheid is waarschijnlijk één van de oorzaken van deze onschuldige aandoening. Hierdoor kan het niet worden voorkomen, maar kan het wél goed worden behandeld. Vaak zijn de huidplekjes in de loop der jaren meer aanwezig. Ze worden vooral gezien boven het 40e levensjaar.

Zie onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van Dermatosis papulosa nigra.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.