Beter bekend als steelwratjes.

Fibromen

Fibromen (ook wel steelwratjes genoemd) zijn goedaardige, kleine uitstulpinkjes van je huid. Fibromen verschillen in grootte en zijn over het algemeen huidkleurig, maar ze kunnen ook licht gepigmenteerd zijn. Deze steelwratjes komen voornamelijk voor in je gezicht, je hals en onder je oksels.

Veelgestelde vragen over fibromen
Afspraak maken

Behandelingen tegen Fibromen

Fibromen kunnen wij op doeltreffende en veilige wijze bij je behandelen. In veel gevallen wordt er een combinatie techniek gebruikt van de verschillende behandelmethodes. Afhankelijk van onder meer de grootte van het plekje kunnen deze verwijderd worden door:

Behandelingen tegen Fibromen

Veelgestelde vragen

Fibromen

In veel gevallen wordt er door de huidtherapeuten van Huidzorg West een combinatie techniek gebruikt van de verschillende behandeltechnieken. Er wordt per huidplekje beoordeeld welke behandeltechniek het meest geschikt is.

Fibromen zijn vaak kleine huidlaesies, waardoor deze in de regel gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Door het verwijderen van de fibromen zal de huid een rustiger en egaler aanzien krijgen.

Electro Coagulatie

Tijdens de electro coagulatie behandeling wordt er via fijn naaldje een elektrisch stroompje gestuurd naar het goedaardige huidplekje, dit plekje wordt hierdoor verhit en vernietigd. Er kan als voorbehandeling gebruik worden gemaakt van een verdovende crème, dit wordt vooral geadviseerd bij grotere plekjes of plekjes op een lastigere plek, denk hierbij bijvoorbeeld rondom het oog.

Cryotherapie

Bij cryotherapie wordt door middel van bevriezing van het weefsel de huidplekjes selectief behandeld. Het doel van deze therapie is dat de huid gladder en egaler wordt en de plekjes minder zichtbaar worden of verdwijnen. De huid geneest vervolgens zonder littekenvorming.

Curettage

Curettage is het met een steriele scherpe ring verwijderen van goedaardige huidafwijkingen. De huid wordt verdoofd met een spray, waarna met de curette de oneffenheid als het ware van de huid wordt geschraapt.

Het is niet helemaal duidelijk hoe de fibromen ontstaan, maar fibromen zijn gelukkig makkelijk te verwijderen. Wel is er een relatie met overgewicht en hormonen. Vaak ontstaat dit huidprobleem dan ook bij vrouwen na de menopauze.

Zie onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van fibromen.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.