Rode of paarse vlek sinds de geboorte.

Wijnvlek

Een wijnvlek, ook wel Naevus Flammeus genoemd, is een aangeboren vaatafwijking in de huid. Een wijnvlek is al zichtbaar van de geboorte en komt bij 0,1 tot 2% bij de pasgeborene voor.

Een wijnvlek is een zichtbare roze tot paarse vlek die al vanaf de geboorte aanwezig is en ook meegroeit met het kind. De kleur van de wijnvlek kan in de loop van de jaren veranderen van licht roze naar donkerder (rood tot paars) en ook dikker van structuur worden. Meestal komen wijnvlekken voor in het gezicht of in de hals, maar kunnen ook voorkomen op andere plaatsen van het lichaam. De grootte van een wijnvlek kan variëren van enkele centimeters tot vele centimeters.

Veelgestelde vragen over wijnvlek
Afspraak maken

Behandelingen tegen Wijnvlek

Een wijnvlek kan effectief behandeld worden door camouflagetherapie of laser– en/of IPL therapie. Bij het juist aanleren van camouflerende technieken met veeg- en watervaste producten kan de zichtbare vlek tijdelijk verminderd worden. Indien wenselijk, en mogelijk, kan de wijnvlek behandeld worden met de geavanceerde IPL- en/of laserapparatuur bij Huidzorg West.

Veelgestelde vragen

Wijnvlek

De oorzaak van het ontstaan van een wijnvlek is onbekend. Wel lijkt uit onderzoek naar voren te komen dat een bepaald gen een belangrijke rol kan spelen, maar dit wordt nog verder onderzocht. Een wijnvlek ontstaat doordat de kleine haarvaatjes (kleinste bloedvaten) in de huid zijn verwijd, en hierdoor een roze tot paarse kleur afgeven. Er wordt dan ook wel gesproken van een bloedvataandoening.

Door het juist camoufleren van de wijnvlek kan deze minder opvallend worden gemaakt.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk:

Een ooievaarsbeet wordt vaak verward met een wijnvlek. Dit komt omdat beide aandoeningen al vanaf de geboorte aanwezig kunnen zijn.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.