Rode vlek in de nek.

Ooievaarsbeet

Ooievaarsbeet of ook wel naevus van unna, zoals deze rode vlek in het Latijns wordt genoemd. Deze rode verkleuring is een aangeboren vaatverwijding die zich vaak in de nek bevind. Dit komt vaak voor bij pasgeboren baby’s. Deze huidafwijking is een onschuldige vaatverwijding van de oppervlakkige vaatjes in de huid van het nekje van de baby.

De ooievaarsbeet is een bleekroze plek of plekjes die wegdrukbaar zijn. Vaak bij opwinding of huilen van het kind kan de plek meer opvallen.

Veelgestelde vragen over ooievaarsbeet
Afspraak maken

Behandelingen tegen Ooievaarsbeet

De ooievaarsbeet bestaat uit oppervlakkige vaatstructuren die effectief met de innovatieve en geavanceerde IPL– en/of laserapparatuur bij Huidzorg West behandeld kunnen worden. Hierbij wordt het contrast tussen de rode vlekken en eigen teint verminderd. Behandeling van de ooievaarsbeet is pas mogelijk vanaf puberteit en met toestemming van ouders en/of verzorgers.

Behandelingen tegen Ooievaarsbeet

Veelgestelde vragen

Ooievaarsbeet

Helaas bestaan er geen maatregelen die de aanwezigheid of het beloop van de ooievaarsbeet kunnen beïnvloeden.

Ooievaarsbeet is te behandelen vanaf de pubertijd. Vaak is IPL therapie de meest effectieve behandelmethode bij het verminderen van de aanwezige roodheid in de nek.

Een ooievaarsbeet is een goedaardige huidplek en hoeft daarom niet behandeld te worden. Wel kan deze rode plek als esthetisch ontsierend ervaren worden, en dan zou vermindering of verwijdering van de plek mogelijk zijn.

Niet bij iedereen verdwijnt een ooievaarsbeet vanzelf. Bij 10-50% van de personen is de ooievaarsbeet op latere leeftijd nog zichtbaar.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.