Roodheid of rode vlekken zonder vaatjes.

Diffuse roodheid

Er wordt gesproken van een diffuse roodheid wanneer er een roodheid of rode vlekken in het gezicht of op de hals en decolleté achterblijft zonder zichtbare vaatstructuren. Meestal bevindt deze diffuse roodheid zich in het gezicht rondom de neus en op de wangen. Diffuse roodheid komt ook vaak voor in combinatie met andere huidaandoeningen zoals couperose of rosacea.

Het ontstaan van diffuse roodheid heeft vaak te maken met een erfelijkheidsfactor. Voornamelijk bij lichte huidtypes is de diffuse roodheid opvallender en vaker aanwezig.

Veelgestelde vragen over diffuse roodheid
Afspraak maken

Behandelingen tegen Diffuse roodheid

Bij Huidzorg West beschikken wij over de meest innovatieve en geavanceerde IPL– en laserapparatuur waar diffuse roodheid effectief mee verminderd kan worden. Met het Nordlys IPL-systeem kunnen de miniscule oppervlakkige vaatstructuren, die voor de roodheid zorgen, met een hele korte pulsduur (behandeltijd) verwarmd worden. Hierdoor kunnen de vaatwanden kapot gaan of tegen elkaar aanklappen, waardoor het lymfesysteem de kapotte vaatstructuren kan opruimen.

De Nordlys staat bekend om zijn specialisatie in extreem korte pulsduur en daarmee de verhoogde effectiviteit in het behalen van de beoogde behandelresultaten bij diffuse roodheid.

Veelgestelde vragen

Diffuse roodheid

Diffuse roodheid heeft vaak een erfelijkheidsaanleg. De precieze oorzaak is niet bekend. Wel wordt diffuse roodheid vaak in combinatie met andere vaataandoeningen gezien, zoals: couperose, rosacea, polikoderma en civatte of spider naevi.

Diffuse roodheid zelf behandelen is erg lastig. Wel kunnen uitlokkende factoren zo veel mogelijk worden vermeden. Denk hierbij aan: roken, alcoholgebruik, pittig eten, extreme temperatuurwisselingen en irriterende stoffen op de huid.

Wil je de diffuse roodheid camoufleren? Let dan op met het gebruik van juiste make-up producten die de huid niet verder irriteert. Gebruik hiervoor minerale make-up producten van Jane Iredale. Deze make-up producten camoufleren en verzorgen de huid op een gepaste manier.

Omdat de vaatstructuren bij diffuse roodheid van dusdanig kleine aard zijn wordt een behandeling middels de Nordlys IPL vaak als advies gegeven. Met behulp van dit geavanceerde IPL-systeem kan het bloed in de kleinste bloedvaatjes worden verwarmd, waardoor de vaatwandjes beschadigd raken of kapot gaan. Waarna het lichaam dit kan opruimen en de aanwezige roodheid wordt verminderd.

Camouflagetherapie wordt vaak ter ondersteuning van andere huidtherapeutische zorg toegepast. Het is belangrijk om de geïrriteerde huid verantwoord te camoufleren. Zodat je huid er niet alleen mooi uitziet, maar ook op de juiste manier wordt verzorgd.

Het verschilt per zorgverzekering en aanvullende zorgverzekeringspakket of je behandeling voor couperose in aanmerking komt voor een vergoeding. Je kunt contact opnemen met je zorgverzekeraar om te informeren naar de exacte vergoeding. Bekijk onze tarieven voor de verschillende behandelmogelijkheden.

Bekijk onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van diffuse roodheid.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.