Pigmentvlekken door hormonale oorzaak.

Melasma

Melasma wordt ook wel zwangerschapsmasker genoemd en heeft een hormonale oorzaak. Een melasma kenmerkt zich door pigmentvlekken in het gezicht. Dit is een gevolg van een overschot aan melanine, de bouwstof van pigment. De pigmentvlekken ontstaan vaak geleidelijk door een combinatie van zonlicht en hormoonwisseling, zoals door pilgebruik en het doorlopen van een zwangerschap. Deze bruine verkleuring komt voornamelijk voor in het gezicht: op het voorhoofd, de bovenlip of de jukbeenderen.

Veelgestelde vragen over melasma
Afspraak maken

Behandelingen tegen Melasma

Melasma is het moeilijkst behandelbare pigmentprobleem. Het pigment is dieper in de huid gelegen, waardoor deze lastiger te behandelen is. Bij Huidzorg West bieden we verschillende huidtherapieën bij een melasma. Afhankelijk van jouw wensen kiezen we een passende behandeling. Tijdens het intakegesprek bespreken we je klachten en beoordelen we je huid. Daarna komen we tot een behandelplan op maat.

De volgende methodes passen we toe voor deze aandoening:

Veelgestelde vragen

Melasma

Door het gebruik van deze verschillende behandelmethodes kan de huidtherapeut de melasma effectief behandelen. De volgende behandelingen kunnen worden ingezet bij melasma:

  • Toskani Spot out Kit: de SPOT OUT behandeling is een behandeling om hyperpigmentatie, zoals melasma te verwijderen. Door deze behandeling worden donkere vlekken geëlimineerd en verminderd met behulp van het remmen van het melanogenese proces;
  • gefractioneerde laserbhandeling: voor diepere pigmentlaesies, zoals Melasma, maken wij gebruik van de Nordlys Fraxx Erbium Glass laser;
  • chemische peeling: een ‘chemische’ peeling wordt bij de behandeling van melasma als voorbehandeling gebruikt.  Door het gebruik van een lichte peeling, wordt de opperhuid verdund en kan de Toskani Spot out Kit plus behandeling effectiever uitgevoerd worden.

Melasma wordt veroorzaakt door overproductie van het pigment ‘melanine’. Hoewel de aandoening doorgaans ontstaat als reactie op hormonale veranderingen, zoals bij zwangerschap, gebruik van de anticonceptiepil en hormoonschommelingen, kunnen andere factoren zoals blootstelling aan UV-straling, erfelijkheid, leeftijd en bepaalde medicijnen ook een rol spelen.

Helaas is melasma een chronische pigmentaandoening. Door middel van de behandelmethodes kan de huidtherapeut de symptomen verminderen maar niet de oorzaak. Bij een melasma zullen er altijd nieuwe pigmentvlekken kunnen worden gevormd. Dit kan worden onderhouden door middel van een nabehandeling en goede huidverzorging.

Bekijk onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van melasma.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.