Rode kleur van de huid door pigment en bloedvaatjes.

Poikiloderma van Civatte

Poikiloderma van Civatte is een beschadiging van de huid dat vaak bestaat uit pigment en bloedvaatjes. In de meeste gevallen komt deze goedaardige huidaandoening voor op de hals, wangen en decolleté. Poikiloderma van Civatte komt voornamelijk voor bij blanke vrouwen van boven de veertig jaar. Ook mannen kunnen deze huidaandoening krijgen. Poikiloderma van Civatte wordt gekenmerkt door een rode kleur, alsof iemand licht verbrand is.

Deze vorm wordt ook wel zonnehals genoemd. Aan de zijkant van de hals heb je dan roodbruine verkleuringen. Poikiloderma van Civatte is een combinatie van verwijde vaten en pigmentverkleuring.

Veelgestelde vragen over poikiloderma van civatte
Afspraak maken

Behandelingen tegen Poikiloderma van Civatte

Poikiloderma van Civatte kunnen we bij Huidzorg West op doeltreffende en veilige wijze behandelen. Tijdens het intakegesprek beoordelen we je huid en daarna kijken we welk behandelplan het beste past. Bij Poikiloderma van Civatte zullen zowel de pigmentvlekken en de roodheid kunnen worden behandeld.

De volgende methodes passen we toe voor deze aandoening:

Behandelingen tegen Poikiloderma van Civatte

Veelgestelde vragen

Poikiloderma van Civatte

De IPL (lichtflitstherapie) is bij Poikiloderma van Civatte de meest effectieve behandelmethode. Bij de IPL behandeling worden zowel de verwijde bloedvaten en de pigmentvlekken behandeld.

In de regel zijn er 2-4 behandelingen nodig voor een gewenst behandelresultaat.

Langdurig en veelvuldig blootstellen van de huid aan zonlicht is een belangrijke oorzaak van Poikiloderma van Civatte. Dit vermoeden wordt bevestigd doordat huid die in de schaduw ligt, zoals de kin, niet is aangedaan. Deze huidaandoening ontstaan vaak rond het 40e levensjaar. Enkele andere oorzaken zijn hormoonveranderingen en huidveroudering.

Naast de behandelingen in de praktijk, is het gebruik van de juiste huidverzorging van groot belang. De producten van Neoretin, Toskani en Neostrata bevatten producten die zorgen voor een remming van het melanine (pigment), hoge percentages retinol en antioxidanten om hyperpigmentaties en een onregelmatige huidteint te verbeteren en de activiteit van pigmentcellen te reguleren.

Daarnaast is het gebruik van een zonnebrandcrème met een breed spectrum filter van belang. Zo adviseren wij bij Huidzorg West de producten van Heliocare. Deze minerale producten beschikken over zowel een UVA en UVB filter en hebben daarnaast ook een zichtbaar licht en Infraroodlicht filter. Deze filters zijn van groot belang voor het voorkomen van nieuwe pigmentvlekken.

Bij Huidzorg West geven we je graag een passend huidadvies. Wil jij vast starten met huidverzorgingsproducten? Doe de huidquiz.

Bekijk onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van Poikiloderma van Civatte.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.