Verkleuringen door wondjes of ontstekingen van de huid.

Post- inflammatoire hyperpigmentatie

Na wondjes of ontstekingen van bijvoorbeeld acne kunnen rode tot bruine verkleuringen achterblijven. Dit noemen we post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH). PIH komt meestal voor bij mensen die last hebben gehad van acne. Wanneer deze pigmentvlekken oppervlakkig gelegen zijn, zijn ze licht- tot donkerbruin. Ook kan een PIH een dieper gelegen component hebben en dan neigt de kleur meer naar grijsbruin.

Veelgestelde vragen over post- inflammatoire hyperpigmentatie
Afspraak maken

Behandelingen tegen Post- inflammatoire hyperpigmentatie

Post- inflammatoire hyperpigmentatie kunnen we bij Huidzorg West goed behandelen. Tijdens het intakegesprek bespreken we je klachten en beoordelen we je huid. Daarna maken we een behandelplan op maat. Kleurverschillen die zijn ontstaan door acne, wondjes of ontstekingen, kunnen effectief worden behandeld door:

Veelgestelde vragen

Post- inflammatoire hyperpigmentatie

Huidzorg West biedt diverse innovatieve behandelingen voor de behandeling van post- inflammatoire hyperpigmentatie.

  • Toskani Spot out Kit: de SPOT OUT behandeling is een behandeling om hyperpigmentatie, zoals post- inflammatoire hyperpigmentatie te verwijderen. Door deze behandeling worden donkere vlekken geëlimineerd en verminderd met behulp van het remmen van het melanogenese proces;

 

  • Gefractioneerde laserbehandeling: Huidzorg West behandelt effectief met een gefractioneerde laser. Deze methode wordt voornamelijk ingezet om de structuur van de huid te verbeteren. Naast de huidstructuur verbetert het ook eventuele rode en donkere huidverkleuringen, zoals post- inflammatoire hyperpigmentatie;

 

  • Microdermabrasie: is een behandelmethode waarbij op mechanische wijze de bovenste lagen van de huid worden verwijderd. Abrasie betekent letterlijk “afslijpen” of “afschuren”. Hierdoor worden oude huidcellen vervangen door nieuwe. Ook wordt de aanmaak van nieuwe bindweefselcellen gestimuleerd waardoor de huid frisser en gladder uit kan zien;

 

  • Chemische peeling:Een ‘chemische’ peeling is een effectieve en eenvoudige manier voor het verbeteren van de huidconditie en zorgt voor een frisse uitstraling.

Na wondjes of ontstekingen van bijvoorbeeld acne of bij ingegroeide haren kunnen rode tot bruine verkleuringen achterblijven. Post- inflammatoire hyperpigmentatie zijn vaak zichtbaar bij:

Naast de behandelingen in de praktijk, is het gebruik van de juiste huidverzorging van groot belang.  De productassortimenten van Neoretin, Toskani en Neostrata bevatten producten die zorgen voor een remming in het enzym tyrosinase, hoge percentages retinol en anti-oxidanten om hyperpigmentaties en een onregelmatige huidteint te verbeteren en de activiteit van pigmentcellen te reguleren. Daarnaast is het gebruik van een zonnebrandcrème met een breed spectrum filter van belang.

Zo adviseren wij bij Huidzorg West de producten van Heliocare. Deze minerale producten beschikken over zowel een UVA en UVB filter en hebben daarnaast ook een zichtbaar licht- en Infraroodlicht filter. Deze filters zijn van groot belang voor het voorkomen van nieuwe pigmentvlekken. Bij Huidzorg West geven we je graag een passend huidadvies. Wil jij vast starten met huidverzorgingsproducten, doe de huidquiz.

Bekijk onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van post- inflammatoire hyperpigmentatie.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.