Verwijder pigmentvlekken veilig en effectief.

Pigment laserbehandeling

Bijna iedereen krijgt last van pigmentverkleuringen in de huid. Deze verkleuringen kunnen in het gezicht, je handen, decolleté of op andere plekken op je lichaam ontstaan. Als jij dit ook als cosmetisch storend ervaart, ben je bij Huidzorg West aan het goede adres. Bij Huidzorg West beschikken we over verschillende effectieve behandelmethoden om je daarmee te helpen, zoals de pigment laserbehandeling.

Veelgestelde vragen over pigment laserbehandeling Afspraak maken

Wat houdt de behandeling in?

Pigment laserbehandeling

Pigmentvlekken worden bij Huidzorg West behandeld met de Alexandrite laser en/of Intense pulsed light (IPL). Zo worden pigmentvlekken, als ouderdomsvlekken, zonnevlekken, café-au-lait pigmentatie of storende sproeten veilig en doeltreffend verwijderd en krijg jij weer een egale huid.

Huidzorg West beschikt over de allernieuwste en meest geavanceerde apparatuur voor het behandelen van pigment. Er wordt gewerkt met de Nordlys Ellipse IPL of de Gentle Max Pro, alexandrite laser. Voor diepere pigmentlaesies, zoals Melasma (zwangerschapsmasker), maken wij gebruik van de Nordlys Fraxx Erbium Glass laser.

Tijdens het intakegesprek bespreken we je klachten en beoordelen we je huid. Samen komen we tot een behandelplan op maat. Zo krijg je de juiste huidbehandeling voor jouw situatie.

De behandeling

Stap 11

De huidtherapeut beoordeelt de pigmentvlek(ken) en kiest hierbij de meest passende behandelmethode

Stap 22

De huid wordt gereinigd en de te behandelen pigmentvlekken worden afgetekend met een huidpotlood

Stap 33

Tijdens de laserbehandeling is het noodzakelijk om een bril te dragen ter bescherming van je ogen

Stap 44

De pigmentvlekken worden met de Alexandrite laser behandeld

Stap 55

Direct na de huidbehandeling is de behandelde pigmentvlek donkerder van kleur en kan de huid rood verkleuren

Stap 66

De huid wordt behandeld met een nabehandelingscrème

Veelgestelde vragen

Pigment laserbehandeling

De Alexandite laser geeft een puls met de juiste golflengte, die geabsorbeerd wordt door het aanwezige pigment. Het pigment wordt zo sterk verhit dat het lichaam dit pigment zal afbreken. Na de huidbehandeling ruimt het lichaam zelf het behandelde pigment op.

Als gevoelssensatie kan warmte worden ervaren, maar de pulsen duren niet lang. Alleen de pigmentvlek wordt behandeld, de ‘gezonde’ huid wordt niet behandeld en blijft intact.

Gemiddeld zijn 1 tot 3 behandelingen noodzakelijk voor een gewenst resultaat, terwijl er in sommige gevallen meer huidbehandelingen nodig zijn. Verschillende factoren beïnvloeden het eindresultaat, zoals de diepte van het pigment, de locatie, de ontstaanswijze, de vorm, intensiteit van kleur, huidtype en zongedrag. Er kan geen garantie worden gegeven dat de pigmentvlekken bij iedere cliënt verdwijnen.

Pigment laserbehandelingen noemen wij ook wel een symptoombestrijding. De kapotte pigmentcel kan niet worden weggenomen, enkel de storende pigmentatie kleur. Hierdoor kan bij blootstelling aan zonlicht zonder bescherming de pigmentatie terugkomen.

De huid van je pigmentvlek kan er rood en donkerder uitzien,  maar dit is een gewenste reactie. Meestal is die roodheid binnen een paar uur verdwenen. Op de donkere verkleuring kan een oppervlakkig korstje ontstaan, dat binnen 2 weken geneest. Wanneer het korstje van de huid valt, is de pigmentatie lichter of verdwenen. Blijf van eventuele korstjes af, het is namelijk belangrijk dat de huid zelf geneest.

Na de behandeling mag je huid worden gecamoufleerd met minerale make-up. Huidzorg West werkt met de producten van Jane Iredale. De producten zijn dekkend, geven goede bescherming en hebben kalmerende eigenschappen.

De huidtherapeut van Huidzorg West geeft ook altijd een huidverzorgingsadvies om de huid thuis zorgvuldig na te behandelen.

Tarieven
Enkele vlekjes/klein oppervlak vanaf 100.00
Middelgroot oppervlak vanaf 150.00
Groot oppervlak vanaf 195.00
Extra groot oppervlak vanaf 225.00

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.