Veelvoorkomende bruine pigmentvlekken in de huid.

Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken, ook wel lentigo solaris genoemd, zijn veelvoorkomende goedaardige (licht) bruine pigmentvlekken in de huid. De naam ouderdomsvlekken is gekozen, omdat deze vlekken vaak op middelbare leeftijd ontstaan. Ze ontstaan onder andere door zonlicht en komen daardoor veel voor in het gezicht en op de handrug.

Veelgestelde vragen over ouderdomsvlekken
Afspraak maken

Behandelingen tegen Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken kunnen we bij Huidzorg West op doeltreffende en veilige wijze behandelen. Hiervoor hebben we diverse innovatieve behandelmethoden om deze vorm van huidveroudering tegen te gaan. Tijdens het intakegesprek beoordelen we je huid en daarna kijken we welk behandelplan het beste past.

De volgende methodes passen we toe voor deze aandoening:

Veelgestelde vragen

Ouderdomsvlekken

In veel gevallen wordt er door de huidtherapeuten van Huidzorg West een combinatie techniek voor de verschillende ouderdomsvlekken. Er wordt per huidplekje beoordeeld welke behandeltechniek het meest geschikt is. Beschikbare behandelingen bij ouderdomsvlekken zijn:

Coagulatie
Bij elektrische coagulatie wordt door middel van oppervlakkige verbranding van het weefsel de huidplekjes selectief behandeld.

Het doel van deze therapie is dat de huid gladder en egaler wordt en de plekjes minder zichtbaar worden of verdwijnen. De huid geneest vervolgens zonder littekenvorming.

IPL behandeling
De IPL of laser geeft een puls met de juiste golflengte, die geabsorbeerd wordt door het aanwezige pigment. Vervolgens wordt deze verhit, waardoor het lichaam het pigment zal afbreken. Zo’n kortdurende puls kan warm aanvoelen.

We behandelen alleen de pigmentvlek, de omliggende huid wordt niet aangetast.

Cryotherapie
Bij cryotherapie wordt door middel van bevriezing van het weefsel de huidplekjes selectief behandeld.

Het doel van deze therapie is dat de huid gladder en egaler wordt en de plekjes minder zichtbaar worden of verdwijnen. De huid geneest vervolgens zonder littekenvorming.

Iedereen kan last krijgen van ouderdomsvlekken. Meestal ontstaan ze rond het 40e levensjaar. De hoeveelheid ouderdomsvlekken is erg verschillend. Sommige mensen hebben er maar een paar, terwijl anderen heel veel ouderdomsvlekken ontwikkelen. Enkele oorzaken zijn:

Naast de behandelingen in de praktijk, is het gebruik van de juiste huidverzorging van groot belang. De productassortimenten van Neoretin, Toskani en Neostrata bevatten producten die zorgen voor een remming in het enzym Tyrosinase, hoge percentages Retinol en anti-oxidanten om hyperpigmentaties en een onregelmatige huidteint te verbeteren en de activiteit van pigmentcellen te reguleren.

Daarnaast is het gebruik van een zonnebrandcrème met een breed spectrum filter van belang. Zo adviseren wij bij Huidzorg West de producten van Heliocare. Deze minerale producten beschikken over zowel een UVA en UVB filter en hebben daarnaast ook een zichtbaar licht- en infraroodlicht filter. Deze filters zijn van groot belang voor het voorkomen van nieuwe pigmentvlekken.

Bij Huidzorg West geven we je graag een passend huidadvies. Wil jij vast starten met huidverzorgingsproducten, doe de huidquiz.

Zie onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van ouderdomsvlekken.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.