Egale onschuldige pigmentvlekken met de kleur van koffie met melk.

Café-au-lait vlekken

Café-au-lait vlekken zijn egale pigmentvlekken, die de kleur van koffie met melk hebben. Het zijn onschuldige pigmentvlekken die aanwezig zijn vanaf de geboorte. Naarmate een kind groeit kan zo’n pigmentvlek groter en ook donkerder worden. Het komt bij 10 tot 20 procent van de bevolking voor. De pigmentvlekken hebben een ovale vorm en voelen scherp aan de zijkanten.

Veelgestelde vragen over café-au-lait vlekken
Afspraak maken

Behandelingen tegen Café-au-lait vlekken

Bij Huidzorg West bieden we verschillende huidtherapieën bij Café-au-lait vlekken. Afhankelijk van jouw wensen kiezen we een passende behandeling. Tijdens het intakegesprek bespreken we je klachten en beoordelen we je huid. Daarna komen we tot een behandelplan op maat.

De volgende methodes passen we toe voor deze aandoening:

Behandelingen tegen Café-au-lait vlekken

Veelgestelde vragen

Café-au-lait vlekken

Vaak is een Café-au-lait vlek effectief en doeltreffend te behandelen middels IPL of lasertherapie. De pigmentatie wordt lichter bij een Café-au-lait vlek maar de pigmentatie zal vrijwel nooit geheel verdwijnen.

Huidzorg West beschikt zowel over de Nordlys van Ellipse, dit is een IPL apparaat en een Gentle max Pro Alexandrite laser.

De IPL of laser geeft een puls met de juiste golflengte, die geabsorbeerd wordt door het aanwezige pigment. Vervolgens wordt deze verhit, waardoor het lichaam het pigment zal afbreken. Zo’n kortdurende puls kan warm aanvoelen. We behandelen alleen de pigmentvlek, de omliggende huid wordt niet aangetast.

De oorzaak is onbekend. De pigmentcellen geven plaatselijk meer pigment af. Ook is de concentratie van pigment tussen de huidcellen is groter.

Bekijk onze tarievenlijst voor de kosten van het behandelen van Café-au-lait vlekken.

Plan een intakegesprek

Afspraak maken

NIEUW: Welke SPF past bij mijn huid?

Doe de quiz!
© Copyright 2024 - Huidzorg West
De waardering van www.huidzorgwest.nl/winkel/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 28 reviews.